Skocz do zawartości

Błąd Flashplayera W Firefoxie

Fallen

Rekomendowane odpowiedzi

od jakiegoś czasu robi mi się tak że jak puszczam jakiś filmik to on leci w 2 miejscach:

-tam gdzie powinien

-lewym górnym rogu ekranu (normalnie tego nie widać ale np jak puszcze film to w tym miejscu się krzaczą piksele. Tak samo widać to na napisach w menu gnoma - mało tego na niektórych kompozycjach widać doskonale filmik...).

Restart firefoxa nie pomaga.

Wyłączenie firefoxa nie pomaga.

W procesach ps -e nie widze nic co by miało powiązaną nazwę z przeglądarką bądź flashem.

Na razie tylko restart systemu pomaga.

Aha Fedora 14 32 bit (z efektów graficznych mam tylko domyślny pakiet compiza - ten co jest razem z instalką). Wyłączenie efektów nie pomaga.

• 2 weeks later...

jak restartować X`a ?:) mam z tym problem od poczatku uzykowania fedory :)

flash jest z repo (poradnik fedory) jak wyswietlic wersje?

----You have version 10,2,159,1 installed

X-y najszybciej restartować => alt+ctrl+backspace - jak masz jakiegoś gdm'a/kdm'a to spróbuje sam wstać,jak się nie uda, to normalnie startx.

Witam i pozdrawiam - Dla wszystkich - zdrowych , szczęśliwych Świąt Wielkanocnych.

Ja opiszę wam problem jaki u mnie występował i występuje:

Przez długi czas używam win xp 32 bit. - od pewnego czasu po wejściu na jedną stronę - później podam - następował po wejściu na stronę niebieski ekran, szukałem przyczyny dość długo, bo nie można było się kapnąć co jest przyczyną, zmieniałem systemy i testowałem - win xp_64, win 7_32, win7_64

oczywiście linux fedora i pclinuxos, jak napisałem wyżej tylko win xp_32 padał - niebieski ekran, inne systemy windowsa miały wspólne objawy z linux-em, pojawiały się śmieci na ekranie po animacjach flasha - i co ciekawe nie za każdym razem - wyglądało to tak jakby niektóre tylko animacje były błędnie skomponowane, strona na której występowały błędy z animacją flasha to "dobreprogramy.pl" i tylko na niej , pozostałe strony pracowały dobrze, bez żadnych uwag.

Zmieniłem płytę główną - może sterowniki złe, może bios - ale nie - na drugiej płycie te same efekty, sterowniki takie same różnica tylko czy 32 czy 64, ale efekt błędu jakby uspokoił się po kolejnych poprawkach flasha.

Posiadam płyty główne na intelu, nvidia gtx 260, najnowsze stery i biosy,poerwsze efekty złego działania zaczęły się od sterownika nvidii z serii 260, tylko jak wgram wcześniejsze to efekt zła pozostaje.

Pozdrawiam

Witam i pozdrawiam - Dla wszystkich - zdrowych , szczęśliwych Świąt Wielkanocnych.

Ja wolę życzyć pomyślności wszystkim kobietom z okazji minionego święta Wielkiej Mokosz.

Posiadam płyty główne na intelu, nvidia gtx 260, najnowsze stery i biosy,poerwsze efekty złego działania zaczęły się od sterownika nvidii z serii 260, tylko jak wgram wcześniejsze to efekt zła pozostaje.

A więc gdzie jest problem, efekt już się nie powtarza, tak? Więc używać najnowszego oporogramowania.

init 3 && init 5

oraz

alt+ctrl+backspace

Nigdy nie widziałem sukcesywnego rezultatu tych poleceń.. o ile init 3,5 widać że coś robią to (_napewno_ → na pewno) ORT nie restartują X`ów (czytaj moje tematy o instalacji sterowników nvidi) to alt ctrl backspace w ogóle bez reakcji... (gnome)

Bo źle patrzysz. Jeśli faktycznie init 5 się nie wykona, to po przejściu do init 3 zaloguj się w konsoli na konto roota i wpisz init 5

A alt+ctrl+backspace jest domyślnie od dłuższego czasu wyłączone. Jak już wcześniej pisałem, najłatwiej jest się wylogować ze środowiska graficznego.