Gość Bartek Napisano Kwiecień 10, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2011 Drobny, acz wnerwiający problem - kółko myszy. System jakoś dziwnie reaguje na poruszanie kółkiem myszy. Po pierwsze, reaguje bardzo powoli, a jak już ruszy, to przewija do końca/początku strony. Przewijanie trwa długo, monitor systemu wskazuje wtedy 100% użycia procesora, a system nie reaguje na żadne działanie. Niby nic wielkiego, ale utrudnia przeglądanie internetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 10, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2011 Czary z mleka? Jak nie podasz co to za myszka, jaka wersja Fedory, jaki desktop itp, to raczej nie licz na szybką i skuteczną pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Kwiecień 11, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2011 Oj WalDo. Tyle lat i juz powinienes umiec wrózyc :> Niby nic wielkiego, ale utrudnia przegladanie internetu. OS: Linux Przegladarka: Firefox Fix: wylaczyc "Plynne przewijanie" Jesli jednak to nie to - to czytaj post wyzej [-; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 11, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2011 Wydaje mi się, że to problem z wydajnością, a nie myszą. Spróbuj wyłączyć płynne przewijanie w opcjach przeglądarki i napisz jaki masz sprzęt. Szczególnie mam na myśli kartę graficzną. Zainstaluj sobie jeszcze aplikację htop i monitoruj w konsoli czy jakaś aplikacja nie obciąża stale procka oraz czy pamięć się nie kończy. Może jakieś wycieki pamięci. System masz oczywiście w pełni zaktualizowany (yum -y update). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 11, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2011 Oj WalDo. Tyle lat i już powinieneś umieć wróżyć :>Nie chce mi się. I nie chcę przyzwyczajać ludzi do bezmyślności. Jak mają problem, to niech potrafią go sprecyzować. Wiem, wiem... Jestem stary zgred i walczę z wiatrakami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi