Gość krzychor Napisano Maj 8, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2011 Wtiam, to znowu ja was męczę;] teraz mam problem taki: kompiluje sobie najnowszego firefoxa (a przynajmniej usiłuję) i mam jakieś problemy. Doszedłem do tego że /etc/apt/sources.list jest puste O.o Poszukiwania aktualnych, tamtejszych wpisów zakończone niczym, więc was proszę o pomoc... Jak ten plik u was wygląda? Z ochłapów internetowych wyczytałem, że tamtejsze wpisy to repozytoria (tyle z tego wyczytałem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krzychor Napisano Maj 8, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2011 *wróć! wyczytalem że ten plik jest repozytorium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Maj 8, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2011 A na jakiej dystrybucji linuksa pracujesz? I jak myślisz, dlaczego pytam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krzychor Napisano Maj 9, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2011 zapomnialem napisac - fedora 13. zapomnialem pomyslec - juz kapuje... Widziałem to na stronie ubuntu, napisalem, a pozniej zaczalem myslec... Ale w takim razie - wypakowalem archiwum tar.bz2, wpisuje ./configure (w katalogu wypakowanym) tak jak w necie wyczytalem i mam: [root@Krzysiek firefox]# ./configure bash: ./configure: Nie ma takiego pliku ani katalogu dalej make i tak dalej tez nie wychodzi:( całość: [Krzysiek@Krzysiek ~]$ su Hasło: [root@Krzysiek Krzysiek]# cd /home/Krzysiek/Pobrane/firefox/ [root@Krzysiek firefox]# ./configure bash: ./configure: Nie ma takiego pliku ani katalogu [root@Krzysiek firefox]# make make: *** Nie podano obiektów i nie znaleziono makefile. Stop. [root@Krzysiek firefox]# make install make: *** Brak reguł do wykonania obiektu `install'. Stop. [root@Krzysiek firefox]# make && make install make: *** Nie podano obiektów i nie znaleziono makefile. Stop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Maj 9, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2011 Obstawiam,że to co ściągnąłeś to nie są źródła, a skompilowany Firefox· Jak chcesz miec najnowszego FF tu masz paczkę: http://koji.fedoraproject.org/koji/packageinfo?packageID=37 Co prawda build jest dla 15, ale na 13 powinna pójść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Maj 10, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2011 Skorzystaj z repozytorium remi, dla F13: su - rpm -Uvh http://rpms.famillecollet.com/remi-release-13.rpm yum install firefox --enablerepo=remi Repozytoria dla Fedory znajduja sie w katelogu /etc/yum.repos.d/, wiecej o nich i o yumie na wiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krzychor Napisano Maj 12, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2011 troche mnie nie bylo;) dzieki za pomoc sokar, wsio dziala;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi