Nygus26 Napisano Maj 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2011 Założyłem ten temat ponieważ mam pytanie związane z team-speakiem. A mianowicie: Czy jest możliwość , że TS3 uruchomi się na Fedorze 14 32 bit? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Maj 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2011 Nie widzę przeszkód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SwiderWRC Napisano Maj 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2011 Ja się zatrzymuje już na 4 punkcie, coś tu nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Maj 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2011 To rozpakuj ręcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2011 Ja sie zatrzymuje juz na 4 punkcie, cos tu nie takTo sie nie zatrzymuj tylko idz dalej - samo sie nie zainstaluje.A tak bardziej powaznie, to co Cie konkretnie zatrzymuje? Skopiuj to co sie pokazuje na konsoli i wklej tekst tutaj. Jakos wierzyc mi sie nie chce, ze rozpakowanie pliku tar.gz Ci nie wychodzi (chyba ze jakos inaczej liczymy do 4 ) Chyba, ze plik niepoprawnie sie sciagnal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SwiderWRC Napisano Maj 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2011 Po 1 to po co tam pisze że cza nowe konto mieć z początku? Nie da się bez tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2011 Nie da się bez tego?No to "szczym" ma "problemo"? z punktem 4. czy z tym ze 'cza' mieć osobne konto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nygus26 Napisano Maj 15, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2011 Dzieki za poradnik, dzisiaj sie za to zabiore , mam nadzieje , ze instalacja przebiegnie bez problemu.... PS: Aha , mam to samo pytanie co SwiderWRC - trzeba tworzyc nowe konto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Maj 15, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2011 Znajac zycie i moje doswiadczenie w stawianiu serwera ET Wolfenstein - pewnie nie trzeba... tylko ze wzgledów bezpieczenstwa i generalnie porzadku lepiej utworzyc osobne. Ze szczególnym naciskiem na porzadek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SwiderWRC Napisano Maj 15, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2011 [root@Swider Swider]# adduser ts3 adduser: uwaga: katalog domowy już istnieje. Pliki z katalogu skel nie są kopiowane. Tworzenie pliku mailbox: Plik istnieje [root@Swider Swider]# su ts3 [ts3@Swider Swider]$ wget http://ftp.4players.de/pub/hosted/ts3/releases/beta-18/teamspeak3-server_linux-x86-3.0.0-beta18.tar.gz --2011-05-15 12:07:10-- http://ftp.4players.de/pub/hosted/ts3/releases/beta-18/teamspeak3-server_linux-x86-3.0.0-beta18.tar.gz Translacja ftp.4players.de... 194.97.2.75, 194.97.2.76, 194.97.2.73, ... Łączenie się z ftp.4players.de|194.97.2.75|:80... połączono. Żądanie HTTP wysłano, oczekiwanie na odpowiedź... 200 OK Długość: 2927832 (2,8M) [application/x-tar] teamspeak3-server_linux-x86-3.0.0-beta18.tar.gz: Brak dostępu Nie można zapisać do `teamspeak3-server_linux-x86-3.0.0-beta18.tar.gz' (Brak dostępu). [ts3@Swider Swider]$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 15, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2011 Problem jest z poleceniem "su". Przechodząc w ten sposób jak pokazano w instrukcji pozostajesz w katalogu domowym użytkownika root, do którego ts3 nie może pisać. Zamiast su ts3 wykonaj su - ts3 W ten sposób uzyskasz pełne prawa, katalog domowy i ustawienia zmiennych systemowych użytkownika ts3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Maj 15, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2011 Ale kombinujecie Sciagasz tu: http://ftp.4players.de/pub/hosted/ts3/releases/rc1/TeamSpeak3-Client-linux_x86-3.0.0-rc1.run Dajesz prawa i uruchamiasz. Wsio dziala i wszystko sam robi. Ofc jesli chodzi ci TYLKO o Klienta bo z 1 postu to jasno nie wynika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Maj 15, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2011 Ja tam się nie znam, ale instalowalem normalnie TS3 na linuksie. Tylko teraz też już sam jestem zagubiony czy autorowi topicu chodziło o serwer czy o klient. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilko Napisano Maj 16, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2011 Z prywatnej rozmowy dowiedziałem się, że chodzi o klienta TS3, a nie serwer. Więc można zainstalować. Ściągasz normalnie plik .run z teamspeak.com chmod +x TeamSpeak* sh TeamSpeak* Spyta się, czy czy akceptujesz licencje - wpisujesz "yes" Po chwili wypakuje się nowy katalog w home. Wtedy musisz zrobić aktywator do menu. Tylko z tego co wiem jest błąd, że brakuje jakiegoś pliku - i tu właśnie jest problem. W x64 bez problemu działa, ale właśnie w x86 nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nygus26 Napisano Maj 16, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2011 Przepraszam ,że nie napisałem - chodzi mi o klienta, nie serwer. Z tego co wyczytałem wszystko powinno byc ok.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi