piotr409 Napisano Maj 27, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2011 Witam, jestem nowym użytkownikiem Fedory oraz forum. Mam problem po zainstalowaniu Fedory 15 z komunikatorem empathy, mam pytanie czy może ktoś ma pomysł jak naprawić to lub poleci może jakoś alternatywę, która będzie dobrze współpracować z linuxem i GNOME 3. Komunikator nie daje możliwości dodania konta gg, prosi o podanie detali konta ale nie można ich nigdzie dodać jak na screenie. Problem dotyczy tylko protokołu gg. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 27, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2011 1.Kadu 2.Psi (jabber z transportem GG, np. jabber.wp.pl) [EDIT] A z repozytorium Russian Fedora mozna jeszcze psi-plus, czyli psi z róznymi dodatkowymi bajerami.Sorry, sprawdzilem i dla F15 nie maja chyba tej paczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takori Napisano Maj 27, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2011 (edytowane) Empathy ma "tradycyjnie" problemy z GG, niezaleznie od dystrybucji. Polecam Kadu lub Pidgin-a, sam korzystam z tego ostatniego. Edytowane Maj 27, 2011 przez WalDo Usunięcie bezsensownego cytowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Maj 27, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2011 W Empathy GG jest w formie szczatkowej. Zainstaluj telepathy-haze, lub telepathy-sunshine (dwa niezalezne od siebie moduly go GG) i spróbuj powalczyc, albo przerzuc sie na Facebooka, czy Gtalka, bo Empathy wymiata. Na sunshine mi dziala, ale moze ja mam szczescie do komputerów. Czasem pomaga chwilowe wylogowanie sie po wprowadzeniu zmian do kont i wylaczeniu Empathy. Ale jak juz ustawisz i dziala, to nie zmienisz na nic. W ten sposób polaczylem sie na przyklad z jabberpl.org, bo kolejne ustawienia dobrego hasla, wylaczanie i wlaczanie protokolu nic nie dawaly. Dopiero ponowne zalogowanie i BUM dziala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr409 Napisano Maj 27, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2011 Dzięki, wybrałem Kadu i wszystko chodzi wyśmienicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi