Skocz do zawartości

Pasek Menu Zintegrowny Z Panelem Gnome

Eregus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem, można by powiedzieć, fanem menu z Mac OS. Tak dokładniej, to chodzi mi o zintegrowanie paska menu (plik, edytuj, widok, pomoc itd.) z górnym panelem. Wie ktoś jak takie coś zrobić w Gnome 2? Jak się nazywa taki applet i jak go zainstalować. Z góry dzięki. :)

Pozdrawiam

Po wpisaniu w google "gnome-globalmenu" pierwszy wynik to Google Code. Tam znowu jest odnosnik do githuba... teraz po przepatrzeniu wyników dokladniej, na 3 pozycji widze launchpad. Ale tu kod jeszce dluzej nie byl aktualizowany, a z kolei linki na launchpadzie prowadza do Google Code, co wskazuje, ze wlasnie z Launchpada zostalo przeniesione na Google Code, a nie na odwrót.

https://code.launchp...ome2-globalmenu

Last modified: 85 weeks ago

Chyba widziałem wzmiankę na blogu André Klappera o wprowadzeniu zintegrowanego menu na listę Gnome 3.2, czyli trzeba przeczekać przynajmniej do października.

Nic takiego nie moge tam znalezc. Wprawdzie w 3.2 ma pojawic sie menu pod ikona aktualnie otwartej aplikacji na górnym pasku (tam, gdzie teraz jest tylko Zakoncz) [1], ale nie jest to odpowiednik menu w programach.

[1] https://live.gnome.org/ThreePointOne/Features/ApplicationMenu

Przegapilem zapisanie linku i tak po prawdzie nie pamietam, czy to bylo na samym blogu, czy w jakiejs z dyskusji na temat propozycji.

:unsure: Jak sie o to potknalem, nie wydawalo mi sie potrzebne...

Edytowane przez takori