@WalDo Napisano Czerwiec 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 1, 2011 Jak w temacie. Grzebałem wczoraj i różne tutoriale sprawdzałem i w pewnym momencie zauważyłem brak wyszukiwarek (domyślnie Google i Wikipedia). Przeglądałem historię instalacji oraz historię basha na swoim koncie i na roocie, ale nic nie wskazuje, że cos schrzaniłem. Niestety nie zauważyłem dokładnie kiedy to zniknęło - najbardziej podejrzewam instalację paczki gnome-shell-frippery-0.1.0-1.noarch.rpm, ale głowy nie dam - równie dobrze mogły to być jakieś akcje gsettings z przewodników na blogu http://www.fpmurphy.com albo cokolwiek innego Dzięki za wszelkie nawet najbardziej abstrakcyjne pomysły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Czerwiec 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 1, 2011 Utwórz nowego użytkownika i się zaloguj - będziesz wiedział czy bruździ któraś paczka rpm, czy twoje ustawienia w /home. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 1, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 1, 2011 Utwórz nowego użytkownika i się zalogujSorry, zapomniałem napisać - raczej paczka. Nowy user też nie ma wyszukiwarek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takori Napisano Czerwiec 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 1, 2011 Dzieki za wszelkie nawet najbardziej abstrakcyjne pomysly. Mmm, abstrakcyjne... zaraz Ci podesle, to dwa malenkie pliki umieszczone /usr/share/gnome-shell/search_providers (ja wspominalem poprzednio - czasami "znikaja" zwlaszcza w okresie prób i bledów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 1, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 1, 2011 Tak jak odpisałem Ci na PW: pliczki są - batonów nie ma. --- łączenie postów ---- @takori - pewne porady to naprawdę trzeba na forum a nie na PW. Więcej ludzi skorzysta. takori napisał, żeby usunąć (przenieść gdzieś na bok) pliki z /usr/share/gnome-shell/search_providers. Tak zrobiłem, zrestartowałem gnome-shell, wkopiowałem ponownie do tego samego katalogu z backupu i... cud... pojawiły się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takori Napisano Czerwiec 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 1, 2011 Tak jak odpisałem Ci na PW: pliczki są - batonów nie ma. --- łączenie postów ---- @takori - pewne porady to naprawdę trzeba na forum a nie na PW. Więcej ludzi skorzysta. takori napisał, żeby usunąć (przenieść gdzieś na bok) pliki z /usr/share/gnome-shell/search_providers. Tak zrobiłem, zrestartowałem gnome-shell, wkopiowałem ponownie do tego samego katalogu z backupu i... cud... pojawiły się. Aha, oczywiście yum reinstal gnome-shell przywraca również wyszukiwarki. Moja odruchowa rada wynikała, prawdopodobnie, z niechęci do utraty moich plików "ćwiczebnych" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi