Skocz do zawartości

Pidgin (Gnome-Shell Extension)

matlas

Rekomendowane odpowiedzi

Zainstalowalem sobie takie rozszerzenie: https://github.com/kagesenshi/gnome-shell-extensions-pidgin do /home/matlas/.local/share/gnome-shell/extensions/[email protected]

Jednak nie widze zadnych powiadomien z Pidgina, ogólnie ciezko sie go uzywa w Gnome 3, bo nie widac ze ktos pisze do Ciebie (w gnome2 mrugala wiadomosc w trayu:). Komus udalo sie odpalic to rozszerzenie?

Nieco [OFFTOPIC]

bo nie widac ze ktos pisze do Ciebie (w gnome2 mrugala wiadomosc w trayu:).
Tez mam ten ból. Czesciowo rozwiazuje to tint2 (jest w repo), ale niestety jest niedoskonaly. Tray przenosi sie na pasek tint2 dopiero po uruchomieniu aplikacji (dowolnej, która ma ikone w trayu) i restarcie shella (Alt+F2, r).

Próbuje na razie Bottom_Menu z paczki gnome-shell-frippery skrócic do 80% szerokosci ekranu a po lewej, na pozostalych 20% pokazac odpowiednio skrócony pasek z fedorowego /usr/share/gnome-shell/js/ui/messageTray.js

Jest niezle, ale musze jeszcze zmusic tray, zeby nie zaczynal sie powyzej Bottom_Menu, bo wyglada to mniej wiecej tak jak na obrazku :)zrzutekranuuo.png

Uploaded with ImageShack.us

Jak sie z tym uporam, to dam znac...

Edytowane przez WalDo

Co do mojego, zmienilem w: metadata.json na "shell-version": [ "3.0.2" ] (bylo 3.0.1) i smiga :)

Próbuje jeszcze poprawic dodatek aby:

- okienko z wiadomoscia bylo np przez 20min

- przed wiadomoscia mam taki popup w gnome-shell: pidgin blablabla jest gotowy, mozna to wywalic jakos?