Franka Napisano Czerwiec 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 14, 2011 Witajcie, Z powodu kłopotów z wirusami na Windzie postanowiłam przejść na Linuksa. Uznałam, że Fedora jest ok - już jej kiedyś używałam. Jednak jak do tej pory, największą przeszkodą w korzystaniu tylko z Linuksa była dla mnie niemożność uruchomienia połaczenia nawiązywanego przez telefon. Obecnie Samunga SGH-F480 w Play. Dość dawno tego nie sprawdzałam, jednak ciągle mam obawy, ponieważ jedyna dystrybucja jaką posiadam (a nie mogę ściągną nowej) jest dośc stara, 10-tka bodajże. Znalazłam info, że przy Edge nie ma problemu, ale mój telefon działa w 3G (może to i to samo...) Proszę o opinię czy moje obawy są "podstawne". I ewentualnie jakieś linki do podstaw Linuksa 9komendy czy też polecenia), bo teraz jestem tak zmaltretowana moim wirusem, że nie jestem w stanie nawet zamontować dysku... Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 14, 2011 Podstawy: wiki.fedora.pl - Poradnik i Artykuły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franka Napisano Czerwiec 14, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 14, 2011 Dziękuję @ WalDo. To jest to czego potrzebowałam Jeszcze jedno szybkie pytanie: czy istnieje możliwość zainstalowania wirtualnej maszyny, która będzie zawierała obrazy Windowsa? Wiem, że będzie mi to potrzebne w celach zawodowych niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 14, 2011 @up tak. Co do pytania o telefon to jeśli system na telefonie oferuje tethering po wifi to po prostu po utworzeniu sieci połączysz się z sieci z bezprzewodową jak zwykle. Jeśli jest tethering tylko po usb to nie wiem. Jeśli już zamierzasz coś instalować to najnowszą wersję fedory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 15, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2011 Jeszcze jedno szybkie pytanie: czy istnieje możliwość zainstalowania wirtualnej maszynyPatrz na wirtualną maszynę jak na osobny komputer. NA VM możesz zainstalować każdy system, który mogłabyś zainstalować na swoim pececie/laptopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franka Napisano Czerwiec 15, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2011 Wiem jak funkcjonuje VM, zastanawiałam się tylko czy mogę ją uruchomić w Fedorze, bez spędzenia tygodnia na poszukiwaniu instrukcji Co do telefonu na razie nie mam bladego pojęcia jak go uruchomić ale jutro będę miała F15 to może problem sam się rozwiąże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 15, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2011 Wiem jak funkcjonuje VM, zastanawiałam się tylko czy mogę ją uruchomić w Fedorze, bez spędzenia tygodnia na poszukiwaniu instrukcji http://wiki.fedora.pl/index.php?title=VirtualBox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Czerwiec 16, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2011 Na androidzie z wbudowanym thetherem chodzi. Jeśli komórka potrzebuje jakiegoś softu do łączenia z netem (a nie tylko sterowników) to może być problem ale tym się będziemy martwić później. Gdyby nie to, że trzeba by podpinać komórke przez USB mogłabyś zainstalować z repo po prostu VB ale tak to trzeba się lekko namęczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 16, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2011 Na androidzie z wbudowanym thetherem chodzi. To zależy jak zostało skompilowane jądro dla danego urządzenia.Poza tym SGH-F480 to nie android. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krabapel888 Napisano Czerwiec 24, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2011 Czesc, repozytorium dla Fedory mozesz znalezsc tu: http://www.virtualbox.org/wiki/Linux_Download dodatkowoe polecam sciagnac i zainstalowac http://download.virtualbox.org/virtualbox/4.0.8/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack-4.0.8-71778.vbox-extpack Jesli nie chcesz korzystac z nieowlnej wersji, to OSE jest w repozytorium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi