BelHeI Napisano Czerwiec 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2011 Witam, chciałbym, aby Pidgin integrował się z Gnome Shell, tak jak to robi Empathy. Co to znaczy? Chodzi mi np.: o szybką odpowiedź w wyskakującym okienku przychodzącej wiadomości. Czy taka integracja jest możliwa? Pozdrawia, Maciek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2011 pidgin-gnome-shell-extension Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BelHeI Napisano Czerwiec 22, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2011 A skąd pobrać ten dodatek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2011 https://github.com/kagesenshi/gnome-shell-extensions-pidgin Te dodatki sie kopiuje, a gdzie to juz sobie poszukaj, bo w tej chwili nie pamietam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BelHeI Napisano Czerwiec 22, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2011 Skopiowałem sobie ten dodatek do /home/maciek/.local/share/gnome-shell/extensions/ ale nic się nie zmieniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takori Napisano Czerwiec 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2011 Skopiowałem sobie ten dodatek do /home/maciek/.local/share/gnome-shell/extensions/ ale nic się nie zmieniło. Tworzysz tam bibliotekę ,[email protected], w której umieszczasz te pliki. Następnie restart gnome-shell (Alt+F2 i wpisujesz ,r, ) lub logujesz się ponownie. (Jeśli nie działa sprawdź, w metadata.json, czy zgadza się z Twoją wersją shella.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BelHeI Napisano Czerwiec 22, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2011 Niestety ten dodatek nie działa, ale mam lepszy patent. Jest taka wtyczka, która nazywa się pidgin-libnotify i ta spełnia moje wymagania. Jest to wyskakujące okienko, ukazujące przychodzącą wiadomość, coś ala powiadomienie w Empathy, lecz bez możliwości szybkiej odpowiedzi w okienku, ale na tym mi zbytnio nie zależało Pozdrawia, Maciek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takori Napisano Czerwiec 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2011 Niestety ten dodatek nie działa, ale mam lepszy patent. Jest taka wtyczka, która nazywa się pidgin-libnotify i ta spełnia moje wymagania. Jest to wyskakujące okienko, ukazujące przychodzącą wiadomość, coś ala powiadomienie w Empathy, lecz bez możliwości szybkiej odpowiedzi w okienku, ale na tym mi zbytnio nie zależało Pozdrawia, Maciek. U mnie działa, ale używam własciwie tylko ,Evolution integration plugin for Pidgi, ponieważ i tak wszystko jest na dolnym pasku. Alternatywą jest zmiana w shellu. Patrz tutaj. (Lub extention flippery) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Czerwiec 23, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2011 Tworzysz tam biblioteke ,[email protected], w której umieszczasz te pliki. Nastepnie restart gnome-shell (Alt+F2 i wpisujesz ,r, ) lub logujesz sie ponownie. (Jesli nie dziala sprawdz, w metadata.json, czy zgadza sie z Twoja wersja shella.) Chetnie bym to sobie zainstalowal, ale o co chodzi? Jaka biblioteke? Te przecinki w nazwie sa istotne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takori Napisano Czerwiec 23, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2011 Chetnie bym to sobie zainstalowal, ale o co chodzi? Jaka biblioteke? Te przecinki w nazwie sa istotne? Chodzi o mape czy folder i obecnie o nazwie gnome-shell-extensions , poprzednia nazwa z poprzedniej wersji, która kiedys sprawdzalem. (bez przecinków ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 23, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2011 Wyciągnąłem z PKGBUILDA: mkdir -p "/usr/share/gnome-shell/extensions/[email protected]" sed -i "s/\"3.0.1\"/\"3.0.1\", \"3.0.2\"/" metadata.json cp extension.js metadata.json "/usr/share/gnome-shell/extensions/[email protected]/" Teraz chyba już jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takori Napisano Czerwiec 23, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2011 Fakt, powinienem tam sprawdzic. (Wiem, ze sa dwie wersje, jedna przróbka, ale nie sprawdzilem.) Dodatek ==> Adding pidgin icon to gnome-shell status Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi