Skocz do zawartości

[F15] Pidgin - Integracja Z Gnome Shell.

BelHeI

Rekomendowane odpowiedzi

Skopiowałem sobie ten dodatek do /home/maciek/.local/share/gnome-shell/extensions/ ale nic się nie zmieniło.

Tworzysz tam bibliotekę ,[email protected], w której umieszczasz te pliki. Następnie restart gnome-shell (Alt+F2 i wpisujesz ,r, ) lub logujesz się ponownie. (Jeśli nie działa sprawdź, w metadata.json, czy zgadza się z Twoją wersją shella.)

Niestety ten dodatek nie działa, ale mam lepszy patent.

Jest taka wtyczka, która nazywa się pidgin-libnotify i ta spełnia moje wymagania. Jest to wyskakujące okienko, ukazujące przychodzącą wiadomość, coś ala powiadomienie w Empathy, lecz bez możliwości szybkiej odpowiedzi w okienku, ale na tym mi zbytnio nie zależało :)

Pozdrawia,

Maciek.

Niestety ten dodatek nie działa, ale mam lepszy patent.

Jest taka wtyczka, która nazywa się pidgin-libnotify i ta spełnia moje wymagania. Jest to wyskakujące okienko, ukazujące przychodzącą wiadomość, coś ala powiadomienie w Empathy, lecz bez możliwości szybkiej odpowiedzi w okienku, ale na tym mi zbytnio nie zależało :)

Pozdrawia,

Maciek.

U mnie działa, ale używam własciwie tylko ,Evolution integration plugin for Pidgi, ponieważ i tak wszystko jest na dolnym pasku. Alternatywą jest zmiana w shellu. Patrz tutaj. (Lub extention flippery)

Tworzysz tam biblioteke ,[email protected], w której umieszczasz te pliki. Nastepnie restart gnome-shell (Alt+F2 i wpisujesz ,r, ) lub logujesz sie ponownie. (Jesli nie dziala sprawdz, w metadata.json, czy zgadza sie z Twoja wersja shella.)

Chetnie bym to sobie zainstalowal, ale o co chodzi? Jaka biblioteke? Te przecinki w nazwie sa istotne?

Chetnie bym to sobie zainstalowal, ale o co chodzi? Jaka biblioteke? Te przecinki w nazwie sa istotne?

Chodzi o mape czy folder i obecnie o nazwie gnome-shell-extensions , poprzednia nazwa z poprzedniej wersji, która kiedys sprawdzalem. (bez przecinków smile.gif)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...