czarnekakao Napisano Sierpień 20, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2011 Witam, Czy jest możliwość usunięcia historii w Gnome 3 (wyszukiwarki w pulpicie). Mam pełno zdjęć z podróży i podczas przesiewania i usuwania zauważyłem iż cześć plików jpg jest dalej pokazywana na pulpicie a kiedy chce wejść informuje mnie iż plik już nie istnieje. Cz jest możliwość wyłącznie lub szybszego odświeżania indeksowanych plików? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Sierpień 20, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2011 Znalazłem obejście problemu, jeśli potrzebujesz jednorazowo skasować historię. Wymuś failsafe mode: ustawienia systemu -> informacje o systemie -> grafika -> suwaczek -> wyloguj się na chwilę. Potem tak jak kiedyś: menu miejsca -> ostatnie -> wyczyść ostatnie (czy jakoś podobnie). Zamień się na Gnome 3 w ustawieniach i zaloguj się jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnekakao Napisano Sierpień 20, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2011 Działa, ale trzeba będzie poszukać krótszą metodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Sierpień 20, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2011 A to nie jest to samo co w Nautilusie Go->Clear History? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takori Napisano Sierpień 20, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2011 Witam, Czy jest możliwość usunięcia historii w Gnome 3 (wyszukiwarki w pulpicie). Mam pełno zdjęć z podróży i podczas przesiewania i usuwania zauważyłem iż cześć plików jpg jest dalej pokazywana na pulpicie a kiedy chce wejść informuje mnie iż plik już nie istnieje. Cz jest możliwość wyłącznie lub szybszego odświeżania indeksowanych plików? Można. Jednorazowe usunięcie: rm ~/.local/share/recently-used.xbel Można też zapobiec tworzeniu historii tworząc bibliotekę: mkdir ~/.local/share/recently-used.xbel 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi