thof Napisano Wrzesień 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 14, 2011 Przede wszystkim zaktualizuj system, a później się bierz za resztę. Widzę, że siedzisz na starym kernelu. Jeśli nouveau jest takim problemem to najłatwiej jest usunąć ten pakiet, ale tu widać, że nie o to chodzi. Jak chcesz kompilować (binarka ze strony czy akmod) to potrzebujesz kernel-devel, kernel-header i kompilatora gcc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba9901 Napisano Wrzesień 14, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 14, 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 14, 2011 Nie dalo sie wykonac polecenA dlaczego? Mam nadzieje, ze nie wkleiles tak jak tutaj ze znacznikami uname -a rpm -qa | grep nvidia lsmod | grep nvidia lsmod | grep nouveau Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba9901 Napisano Wrzesień 14, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 14, 2011 Oto wyniki poleceń: "uname -a": Linux localhost.localdomain 2.6.3.8.6-26.rc1.fc15.i686 #1 SMP Mon May9 20:43:14 UTC 2011 i686 i686 i386 GNU/Linux "rpm -qa | grep nvidia": akmod-nvidia-280.13-2.fc15.2.i686 nvidia-settings-1.0-11.fc15.i686 xorg-x11-drv-nvidia-libs-280.13-1.fc15.i686 xorg-x11-drv-nvidia-280.13-1.fc15.i686 nvidia-xconfig-1.0-9.fc15.i686 Polecenia "lsmod | grep nvidia" i "lsmod | grep nouveau" nie dały żadnych wyników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 14, 2011 Widze, ze nie chcesz sobie pomóc, wiec ja tym bardziej rezygnuje. Na zakonczenie tego zenujacego spektaklu ostatnie porady - zastosujesz czy nie, Twoja sprawa. http://forum.fedora.pl/index.php?/topic/24625-niepoprawne-dzialanie-fedory-po-instalacji-sterownikow-nvidia-z-repozytorium-rpmfusion/page__view__findpost__p__153751 (drugie zdanie) http://forum.fedora.pl/index.php?/topic/24625-niepoprawne-dzialanie-fedory-po-instalacji-sterownikow-nvidia-z-repozytorium-rpmfusion/page__view__findpost__p__153769 (pierwsze zdanie). yum remove akmod-nvidia yum install kmod-nvidia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziendal Napisano Wrzesień 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2011 Osobiście od siebie dodam, że świeżo po instalacji najlepiej wszystko zaktualizować, następnie wgrać kmod (w Twoim przypadku dla PAE), gdy odpalisz system, pewnie system nie wczyta sterowników, a wtedy wpisujesz w konsoli "su -c 'X -configure", powinno zadziałać. Mi się też zdarzało że KMOD kasował gruba, wtedy odzyskaj go z płyty dvd, najszybszy sposób ? Wybierz żeby zaktualizowało Ci Fedore . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba9901 Napisano Październik 19, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2011 Było tyle propozycji, że musiałem wypróbować je wszystkie, jednak jedna mnie nie zawiodła, a mianowicie całkowita aktualizacja Fedory wraz z kernelem, a następnie zainstalowanie pakietu kmod-nvidia. Problem rozwiązany (nareszcie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi