witekmo Napisano Październik 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2011 Zrobiłem testową aktualizację do F16 Beta za pomocą DVD. Wszystko poszło niby normalnie, ale nie jestem w stanie uruchomić trybu graficznego. Jest tylko tło i kręcący się kursorek. Czy ktoś coś doradzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Październik 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2011 Przejdź do trzeciego inita, zaloguj się i startx. Na jakiś czas wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witekmo Napisano Październik 6, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2011 No właśnie startx też nie działa A u Ciebie działa normalnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Październik 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2011 No właśnie działa i dlatego ciężko mi będzie ci pomóc. Jaką masz kartę grafiki? Czy na F15 instalowałeś sterowniki z rpmfusion? Bo przykładowo jeśli masz nvidię, to musisz "odblaklistować" nuoveau. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witekmo Napisano Październik 6, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2011 Znalazlem przyczyne problemu. Otóz mialem zainstalowana Fedore tylko w wersji XFCE4. Po aktualizacji system przelaczyl mi pulpit na Gnome3 (chociaz go nie ma). Dlatego ani startx ani gdm nie mogly ruszyc, bo nie ma pakietów Gnome3. A przy okazji podpowiedzcie gdzie sie ustawia, zeby po startx domylnie uruchamialo sie XFCE, czy LXDE zamiast Gnome? U mnie na razie nie ma pliku /etc/sysconfig/desktop. Czy trzeba go recznie tworzyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Październik 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2011 Czy trzeba go recznie tworzyc? Kiedys tak i to dzialalo. Teraz nie wiem. Zostaje stary, dobry xinitrc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2011 A przy okazji podpowiedzcie gdzie się ustawia, żeby po startx domylnie uruchamiało się XFCE, czy LXDE zamiast Gnome? Najprościej z konsoliyum install -y switchdesk switchdesk LXDE #albo switchdesk lxde #albo switchdesk xfce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi