Skocz do zawartości

Wifi Broadcom Bcm4312 Przestaje Działać

laesear

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w 76587698 odcinku telenoweli dotyczacej problemów z kartami sieciowymi firmy Broadcom.

Mam sobie laptopa, w którym jest zainstalowana karta wi-fi. Zainstalowalem odpowiednie pakiety z repo z kabla kiedys i smigalo. Wykrywalo sieci bezprzewodowe i przewodowe. Kiedy wlaczam laptopa w innych miejscach niz dom (w którym mam internet po kablu), bez baterii, wykrywanie sieci bezprzewodowych siada. Nie ma checkboxa "Wlacz siec bezprzewodowa". Ifconfig i Iwconfig nie pokazuja interfejsu sieci wifi, jakim jest u mnie eth1. lspci pokazuje mi Broadcoma. Po wlozeniu baterii i restarcie problem nadal sie pojawia. Problem sie juz pojawial wczesniej i naprawialem to tak, ze pobieralem paczki z repo (po kablu) i jakos tam dzialalo. Teraz nie mam mozliwosci podpiecia laptopa przez kabel i chce to jakos naprawic. Jak?

Pomózcie, bo przez taki problem trace bardzo wazny element laptopa - przenosnosc.

Naprawilem :) Okazalo sie, ze nie mam modulu kmod-wl do zaktualizowanej wersji jadra. W GRUBie uruchomilem starsza wersje jadra do której byl modul i dzialalo. Spod starego jadra doinstalowalem pakiet przeznaczony dla nowszego jadra.

// Mozna oznaczyc jako rozwiazane i przeniesc do dzialu problemy z siecia - moze komus sie na przyszlosc przyda