raku Napisano Marzec 24, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2012 Witam, chcę zainstalować Fedorę 9 (jedyne zastosowanie do którego potrzebuje tego systemu, to programowanie pod IBM CELL BE), mam juz zainstalowany windows 7 i ubuntu 11.04. System w ogóle nie łapie mi rozruchu z płyty DVD. Podczas, gdy wybieram z boot menu rozruch z napędu, chwile próbuje go odczytywać i wchodzi do debianowskiego okna wyboru systemu (Win7/Ubuntu). Na drugim laptopie, gdzie zainstalowany jest tylko windows xp, rozruch przebiega normalnie. Ma ktoś jakiś pomysł? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Marzec 25, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2012 Zatem sprawdz poprawnosc zapisu na plycie. Ale zanim to zrobisz wyrzuc ja i nagraj Fedore 16. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 25, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2012 Przed sprawdzeniem zapisu na plycie sprawdzilbym poprawnosc (sume kontrolna) sciagnietego obrazu. Radze tez sprawdzic czy oprogramowanie nie ruszy na Fedorze 16 - po co instalowac niewspierany, przestarzaly system? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raku Napisano Marzec 25, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2012 Udalo mi sie odpalic, problem byl z moim napedem. Chetnie odpalilbym SDK na nowej Fedorze, jednak IBM podaje Fedora 9 jako zalecany system do programowania pod CELL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi