Jusko Napisano Lipiec 29, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2012 Witam. Przyznam, że miałem wyczucie z bezprzewodowym internetem za pomocą telefonu - wczoraj przez burzę padł zasilacz od modemu :-) Internet skonfigurowałem przez wvdial, jednakże jest malutki kłopot - w przeglądarce internet działa, jednak konsola/terminal nie wykrywają już połączenia, a więc nie mogę nic instalować. Jak sprawić, aby i konsola widziała internet brany z bluetooth w telefonie poprzez wvdial? Do wczoraj nie używałem tego programu, toteż nie mam z nim doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Sierpień 14, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2012 Internet powinien dzialac wszedzie, skoro dziala w przegladarce. Zdefiniuj "nie dziala". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Sierpień 15, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2012 Powód byl prozaiczny - potrzebna byla chwila czasu, aby konsola zalapala sprawe i zaczela pingowac. Innym razem po prostu zasieg byl za slaby na internet i pingi (mieszkam w Poznaniu, ale okolicy gdzie internet blueconnect czy play jest poza mapa zasiegu, a internet komórkowy dziala w odpowiednich, wybranych miejscach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 15, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2012 internet blueconnect czy play jest poza mapa zasiegu, a internet komórkowy dziala w odpowiednich, wybranych miejscach).Sorry za off topic, ale czy to nie jest merytorycznie pozbawione sensu? Przeciez Blueconnect i Play to tez dostawcy internetu w sieci komórkowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Sierpień 15, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2012 Byc moze zapedzilem sie w skrót myslowy - pod internetem komórkowym rozumiem internet, gdzie telefon komórkowy sluzy jako modem do polaczenia (zamiennie przegladanie internetu w telefonie), blueconnecta i playa traktuje juz jako internet mobilny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Sierpień 15, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2012 Pewnie chodzi o to, ze UMTS jest obecnie standardem budowania tzw. sieci trzeciej generacji i rzeczywiscie zasieg tych sieci jest duzo mniejszy niz starego GSM. Mape lokalizacji mozesz znalezc na http://mapa.btsearch.pl/ Zapewne gdziekolwiek bys nie mieszkal w tym Poznaniu to problem rozwiazalaby jakakolwiek mala antena zewnetrza, ale w wiekszosci nowszych telefonów nie montuje sie juz gniazd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Sierpień 17, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2012 To by mialo sens - sprawdzilem mapke i rzeczywiscie nie jest za bogato w mojej okolicy. Moze modem mobilny z antenka mialby tu szanse, ale kto wie. Dziekuje za mapke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Sierpień 18, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2012 Anteny nie maja sensu w przypadku sieci domowych wifi, ale juz w przypadku telefonii komórkowej tak. U Ciebie pewnie wystarczylaby 10dB antenka dookólna domowa za 30 zl. Gorzej bylo u moich rodziców, gdzie odleglosc do najblizszej stacji bazowej w linii prostej wynosi 6 km. Ale kupilem jakas antene kierunkowa (Yagi) za 100 zl i internet chodzi dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi