christofanow Napisano Wrzesień 3, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2012 Witam! Zainstalowałem F17 z KDE. Już podczas instlacji nie dostrzegłem opcji zmiany języka. Angielski mi wielce nie wadzi ale wolałbym jednak język polski. Zainstalowałem paczkę kde-l10n-Polish - menager logowania się spolszczył - OK. Ale nic innego nie jest po polsku. Ustawienia regionalne i języka - brak na liście do wyboru języka polskiego. Nawet po wybraniu z listy języka polskiego, po restarcie brak go na liście a wszystko po angielsku. Proszę o pomoc. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 3, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2012 yum install kde-i18n-Polish Chyba... W kazdym razie u mnie jest i jak wszedlem na KDE to mam po polsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Wrzesień 3, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2012 Ustaw język polski dla całego systemu w system-config-language. Narzędzie to teoretycznie powinno ściągnąć brakujące pakiety, ale wkradł się błąd i nic nie znajduje. Może się przydać: yum install man-pages-pl # Jeśli chcesz mieć sprawdzanie pisowni, np. w kwrite yum install aspell-pl enchant-aspell Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofanow Napisano Wrzesień 5, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2012 Pomoglo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Wrzesień 20, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2012 # Jesli chcesz miec sprawdzanie pisowni, np. w kwrite yum install aspell-pl enchant-aspell[/code] KDE uzywa jeszcze antycznego aspell? Moze jednak chodzi o hunspell? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Wrzesień 20, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2012 Chodzi o aspell. Czy to jest antyczne to nie wiem. Dziala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi