Jump to content

Fedora 17 I Internet Zte Mf 195

Alcheman
 Share

Recommended Posts

Problem w tym ze ja nie mam jak zaktualizowac tej Fedory bo nie mam internetu... Jestem po przeprowadzce i nie mam za bardzo kumpli do ktorych bym mogl isc zeby mi uzyczyli tych 400-500 mb, sasiadki tez odpadaja (jak dostalem laptopa zszedlem do sasiadki zeby mi wpisala haslo bo chcialem pilnie cos sprawdzic i sie nie zgodzila)... Wiec no lipa jest, przeciez nie pojde z komputerem i w srodku miasta nie siade zeby aktualizowac system przez HotSpot'a... Ech jakie to wszyskto skomplikowane, chyba jednak poczekam na ta 18'nastke i zobaczymy co sie bedzie dzialo. Wstrzymam sie z tym sprawdzaniem tego jak kolega wyzej napisal równiez ma problem...

A to urzadzenie jest poprawnie przelaczne w tryb modemu? Moze dziala wylacznie jako czytnik SD? Ja kiedys dostalem taka aktualizacje usb_modeswitch, która nie potrafila sie przelaczyc w tryb modemu 3G. Takie rzeczy mozesz zaobserwowac w logu dmesg. Mozesz w jakiejs galerii handlowej zaktualizowac sam pakiet usb_modeswitch (i ewentualne zaleznosci). Dodatkowo mozesz zaktualizowac kernel.

• 1 month later...

Troche pózno ale lepiej pózno niz wcale, po obadaniu sprawy, stwierdzam ze wystarczy zainstalowac i zaktualizowac system i wszystko dziala poprawnie. Przepraszam za refresh i za problem.

Pozdrawiam, Alcheman ;)