slabypingwin Napisano Luty 16, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2013 Naszła mnie dziś chęć , by porzetestować chińskiego kuzyna fedory - linpusa . Niestety w końcowej fazie jego instalacji pojawia się małe okienko z napisem typu ; "resizing file system /dev/sda5 " , choć ja żadnej opcji związanej ze zmniejszeniem rozmiaru partycji mu nie wybierałem . Następnie wyskakuje komunikat o błędzie , taki jak na dołączonej fotce ; Proszę o jakieś porady odnośnie tego chińczyka - linpusa , co jemu nie pasuje No więc udało mi się ten system zainstalować po wybraniu w opcjach instalatora ; wykorzystaj wolny obszar " . Ale teraz jest następny problem ; grafikę Ati obsługuje w tym distro moduł RADEON a w repozytoriach nie ma pakietu "kmod-catalyst " Czy do tej dystrybucji można dodać repozytoria od F18 ? Jądro ma takie ; [darek@localhost ~]$ cat /etc/issue Linpus Lite 1.9 Linpus-Lite1.9.1-20130206 Kernel \r on an \m [darek@localhost ~]$ uname -r 3.7.2-4.7.1.lp19.x86_64 [darek@localhost ~]$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Luty 16, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2013 Nie wiem co się dzieje, ale tak właśnie jest jak się używa chińskie podróbki :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Luty 16, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2013 "resizing file system /dev/sda5 " , choć ja żadnej opcji związanej ze zmniejszeniem rozmiaru partycji mu nie wybierałem . Lepiej sprawdź czy masz backup Mówię bardzo serio. Pewnie próbował wykonać resize2fs na filesystemie, na którym nie było wykonane fsck. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Luty 17, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2013 Miszcz - masz rację ; oryginał jest lepszy od podróbki . Tak więc dziś usunąłem to chińskie cudo a zamiuast niego postawiłem na laptopie F 18 I cóż na razie ; po wykonaniu " yum install kmod-catalyst" moduł FGLRX działa a moduł RADEON usunął się w kąt nawet bez tych dodatkowych poleceń "dracut-cośtam". Po wpisaniu w pliku "epson2.conf" adresu IP 192.168.1.12 - skaner działa Ale drukarki WIFI na razie wykryć nie chce Ale już teraz mogę powiedzieć że F 18 jest lepsza niż ten LINPUS No więc iudało się już skonfigurować i drukarkę ;l Epson_Stylus_SX235 (Bezczynna, Akceptowanie zadań, Współdzielona, Domyślne serwera)Opis: EPSON EPSON Epson Stylus SX235Położenie: Lokalna drukarkaSterownik: Epson Stylus SX235, Epson Inkjet Printer Driver (ESC/P-R) for Linux (color, 2-sided printing)Połączenie: dnssd://Epson%20Stylus%20SX235._printer._tcp.local/Domyślne: job-sheets=none, none media=iso_a4_210x297mm sides=one-sided Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedoras Napisano Marzec 14, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2013 Naszła mnie dziś chęć , by porzetestować chińskiego kuzyna fedory - linpusa . Niestety w końcowej fazie jego instalacji pojawia się małe okienko z napisem typu ; "resizing file system /dev/sda5 " , choć ja żadnej opcji związanej ze zmniejszeniem rozmiaru partycji mu nie wybierałem . Ty nie wybierałeś, ale twórca dystrybucji zapewne tak. Chyba potrzebował kawałek Twojego dysku do realizacji własnych zadań Szkoda, że zrezygnowałeś. Mogłeś mieć własnego noda do ataków na Biały Dom czy inne ciekawe instytucje. Przy odrobinie szczęścia mógłbyś podglądać jak to się robi Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi