Scorpion Napisano Luty 20, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2013 Przepraszam, że piszę na taki trywialny problem, ale badziewie mnie drażni strasznie. Mianowicie: nie chcę aby fedora (F18) sprawdzała automatycznie nowych aktualizacji. W ustawieniach systemowych w zarządzaniu oprogramowaniem ustawiłem - Nigdy nie sprawdzaj aktualizacji anid softu ani wersji systemu. (wolę robić konsolowym yumem) Ale ciągle wyskakują mi powiadomienia o nowym sofcie na pasku system tray. Jest jakiś trik, żeby się tego pozbyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Luty 20, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2013 Odnistaluj ABRT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Luty 20, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2013 Odinstalowanie bug reporting tool to chyba nie jest dobry pomysł. Serio ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 20, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2013 A co ma abrt do aktualizacji? O ile pamiętam, to w Gnome pozbyłem się dziadostwa odinstalowując coś z PackageKit. Konkretnie chyba PackageKit-yum. Ogólnie wywaliłem co się dało z [Pp]ackage[kK]it w nazwie o ile nie usuwało połowy systemu jako zależności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Luty 20, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2013 Wywaliłem 9 pakietów PackageKit. zobaczymy co będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Luty 20, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2013 Wywaliłem 9 pakietów PackageKit. zobaczymy co będzie Podejrzewam, że nic, bo aktualizacje wyłącza się w gpk-prefs. Ewentualnie jest do tego wtyczka do yuma o nazwie autoupdate, ale to jeszcze gorsze niż gpk, bo ono przynajmniej informuje o aktualizacji systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 20, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2013 Podejrzewam, że nic, bo aktualizacje wyłącza się w gpk-prefs.Nigdy nie byłem biegły w wyszukiwaniu takich rzeczy, ale usunięcie z systemu PackageKit-yum i PackageKit-yum-plugin pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Luty 21, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2013 Nigdy nie byłem biegły w wyszukiwaniu takich rzeczy, ale usunięcie z systemu PackageKit-yum i PackageKit-yum-plugin pomoże. Wywalenie 9 pakietów packagekit jak na razie rozwiązuje problem. Nadal mam "Software management" - apper, ale praktycznie nie mogę korzystać.Zostawiłem go bo to taki nieszkodliwy nowotwór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi