dami13 Napisano Marzec 9, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2013 Witam. Chciałbym odblokować kilka portów w Livebox-ie, niestety coś się stało z oprogramowaniem Livebox-a i nie mam dostępu do panelu routera jako admin(login i hasło jest dobre, tylko coś się stało z oprogramowaniem, raz udało mi się zalogować jako administrator). W jaki sposób można odblokować porty w routerze ? -Można przez konsole? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Marzec 9, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2013 Może przywrócenie ustawień fabrycznych pomoże z odblokowanie stronki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dami13 Napisano Marzec 9, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2013 Niestety, nie pomaga mi restart.(Restart raz tylko zadziałał po 5-razie, wtedy miałem dostęp przez chwile do panelu jako admin, mogłem dzięki temu skonfigurować router, teraz jednak boje się restartować, mogę mieć problem jeśli mi się nie uda uzyskać dostępu do routera ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 10, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2013 Jeśli masz uszkodzony ruter, to wcześniej czy później - raczej wcześniej - będziesz miał problem. Jeśli ruter jest w porządku, to wszystkie dotychczasowe problemy zostaną usunięte po przywróceniu ustwień fabrycznych. No i ważna rzecz, żeby nie było nieporozumień: Miszcz pisał o przywróceniu ustawień fabrycznych rutera a nie o resecie. (Restart raz tylko zadziałał po 5-razie, wtedy miałem dostęp przez chwile do panelu jako admin,To nasuwa mi przypuszczenie, że dostajesz jakąś wymuszona konfigurację z sieci (od providera, "gości znikąd" czy innego dziadostwa). Odłącz od rutera internet, zresetuj (taki zwykły reset przez odłączenie kable sieci elektrycznej na 30 sek.), włącz i wtedy spróbuj. Oczywiście nawet jeśli się uda, to po podłączeniu internetu i tak dostaniesz konfigurację wymuszoną, ale przynajmniej będziesz wiedział o co chodzi. Widziałem takie coś u znajomego. Modemie kablowy z ruterem, sieć UPC, można robić wszystko, konfigurować itp dopóki nie podłączy się kabla UPC - wtedy konfiguracja znika i jest zastępowana dosłownie po kilku sekundach konfiguracją UPC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Marzec 10, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2013 I jeszcze 1 szczegół ; konfigurację po powrocie do ustawień fabrycznych rób po podłączeniu LB2 do kompa kabelkiem ethernet , nie przez WIFI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kristoo11 Napisano Marzec 10, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2013 Jak nie chcesz tracic ustawien liveboxa pass i login do tp to zrob takmoze ktos ci shaczyl liveboxa zabral uprawnienia telnet 192.168.1.1 login:root pass:1234 piszesz po kolei auth listusers zmieniasz hasla wszystkim albo zostawiasz root'a admin'a changepasswd username etc kasujesz wszystkich dodajesz sobie nowego z dostepem http prawami admina adduser username4 -o -services http -permissions admin wylaczasz Usługe sieci bezprzewodowej.. katalog wyzej .. wlan radio off mozna by tez usunac liste komputerow ktore maja teraz dostep flushlist .. save i restartujesz liveboxa reboot sprawdzasz czy idzie sie zalogowac przez httpustawiasz zabezpieczenia np wpa i tralalaalbo moze masz wylaczone javascriptalbo zrob chociaz screena jak to wyglada po zalogowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Marzec 10, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2013 Spróbowałem przed chwilą telnetu i wywala mi tak ; darek@darek-JV71TR:~$ telnet 192.168.1.1Trying 192.168.1.1...telnet: Unable to connect to remote host: Connection refused Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dami13 Napisano Marzec 11, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2013 Zrobiłem tak jak napisał WalDo, ale mi nie pomogło. Jest tak jak było czyli po wpisaniu loginu i hasła do panelu routera strona się odświeża a ja dalej nie mam dostępu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi