Xellos Napisano Marzec 23, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2013 Witajcie, pobrałem obraz iso fedory18 deskop x64. Po nagraniu na pendrive i restarcie odpalam go. Normalnie pojawia się jedna z dwóch opcji(podejrzewam że każdy wie jakie). Nie ważne co zrobię pojawia się komunikat Secure boot not enabled. Co mam zrobić w tej sytuacji, by zainstalować Fedore? pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Marzec 24, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2013 A masz w kompie BIOS czy już UEFI :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 24, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2013 Spróbowałbym na początek wejść do BIOS i odblokować secure boot tak, jak to sugeruje komunikat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xellos Napisano Marzec 24, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2013 ale jak to zrobić? szukam jakiejś wskazówki w internecie ale nie widze. A gdy wybieram dysk bootujacy to mam napisane UEFI:Audio Player. I własnie poza zablokowaniem i odblokowanie bootowania z tego dysku innej opcji nie widze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 24, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2013 Wchodzisz do BIOSu i szukasz opcji Secure Boot. Przestawiasz flagę "disable" na "enable". Tyle na ten temat. Sposób wejścia do BIOSu zależny od sprzętu i zainstalowanego BIOSu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xellos Napisano Marzec 24, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2013 Do BIosu wiem jak wejść. Po prostu nie widze tej opcji. Dodam ze mam Asusa K52JE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Marzec 24, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2013 A masz jakąś tam opcję albo zakładkę- security? Szukaj podczymś takim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi