markon Napisano Lipiec 16, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2013 Witam, Temat ogolny. Jestem newbie - chcę poznać dobrze ten system (może nie biegle - przynajmniej na razie) Co powinenem poznać (choć zupelne Newbie nie jestem - mialem czasami styczność z UBUNTU i SUSE) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 17, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 17, 2013 A co Cię interesuje? Co poznać? Wszystko Na ogólne pytanie ogólna odpowiedź. W innym wątku podałem Ci linki do artykułów na naszej wiki. Niestety niektóre lekko czuć starzyzną, bo nikt nie ma czasu na aktualizowanie, ale poza tym masz portal fedoraproject.org i mnóstwo podręczników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Lipiec 18, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2013 Skoro używałeś innych dystrybucji, to do szczęścia z Fedorą wystarczą ci dwie sprawy, które są rzeczywiście różne: zawartość /etc/sysconfig oraz yum. Jeśli rzeczywiście chcesz dobrze poznać Fedorę, to przejrzyj chociaż po łebkach cały Deployment Guide z pomocy red hata i będziesz wiedział wszystko co wystarczy. Jest epub, to sobie w autobusie poczytasz. Potem możesz się zająć robieniem własnych paczek RPM (chociaż może w Suse już się nauczyłeś) i jesteś admin. Przynajmniej dla swojego komputera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi