Fedek Napisano Wrzesień 15, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 15, 2013 Jest już na koji więc pewnie niedługo będzie oficjalnie w repozytorium Fedory. Jeśli bardzo ci się spieszy to ściągnij paczkę i zainstaluj → http://koji.fedoraproject.org/koji/buildinfo?buildID=463861 Tylko zwróć uwagę, żeby odpowiednią architekturę wybrać. Dziękuję. Muszę więc poczekać. Kernel 3.11 to dla mnie szansa na używanie Fedory, bo będę mógł "jechać" na otwartych sterownikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 15, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 15, 2013 Możesz zaryzykować tę paczkę z Koji. Jak będzie źle, to zawsze będziesz miał w systemie dwa poprzednie jądra a to z Koji odinstalujesz. A może będzie lepiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedek Napisano Wrzesień 17, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2013 Kernel 3.11 zainstalowałem. Nie wiem tylko jak zmusić GRUB aby zauważył, że dodałem "radeon.dpm=1"? Polecenie sudo update-grub nie działa (nie ma takiego polecenia). Bez tego nadal mam wysokie temperatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Wrzesień 17, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2013 Edytuj plik /etc/default/grub i na końcu GRUB_CMDLINE_LINUX="..." dopisz tą wartość. Jeszcze grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub.cfg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedek Napisano Wrzesień 17, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2013 Dziękuję Wam Panowie - działa! Teraz mam temperatury o około 8-10 stopni niższe, a to dużo. Zrobiłem sobie w /usr/sbin skrypt o nazwie update-grub i też działa . Teraz jeszcze poszukam jakiejś aktualnej "instrukcji obsługi" Fedory i do nauki. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi