mblazkie Napisano Grudzień 10, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2013 Witam Problem dotyczy odtwarzanego dźwięku mono w laptopie. Proszę o pomoc jak przełączyć na stereo. Niestety w kontroli głośności PulseAudio nie znalazłem takiej opcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Kiermasz Napisano Grudzień 11, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2013 Jaki laptop? Jaka karta dźwiękowa? Jaki program do odtwarzania muzyki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mblazkie Napisano Grudzień 11, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2013 1. HP Compaq 6720s 2. Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 03) 3. Program chyba nie istotny bo mono jest wszędzie, podczas ogladania filmu w VLC w przegladarce (np. youtube), xbmc czy odtwarzania mp3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Kiermasz Napisano Grudzień 13, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2013 Pulseaudio możesz odinstalować. Zainstaluj Gstreamer + gstreamer-plugins-bad + gstreamer-plugins-ugly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mblazkie Napisano Grudzień 13, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2013 Zainstalowałem wymienione pakiety ale nadal nie wiem jak to skonfigurować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturo1980 Napisano Grudzień 23, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2013 Może trochę nie na temat, ale niektóre laptopy posiadają tylko jeden głośnik (oszczędność?). W windowsie lewy i prawy kanał odtwarzany jest wspólnie przez ten głośnik. Pod linuksem u siebie spotkałem to, że faktycznie jest odtwarzany tylko lewy lub prawy kanał, juz dokładnie nie pamiętam który. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Grudzień 23, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2013 Tak jak napisał arturo1980, ten laptop ma jeden głośnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mblazkie Napisano Grudzień 24, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 24, 2013 Czyli wynika z tego, że wszystko jest w porządku, choć pod gnome dźwięk wydawał mi się nieco lepszy niż pod LXDE którego używam. W takim razie dziękuję bardzo za pomoc i temat uważam za zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi