Skocz do zawartości

Coś Do Ewidencji Pracy

JoleKK

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję jakiś program, który będzie pozwalał na ewidencjonowania czasu pracy.
Coś w stylu generowania kalendarza/harmonogramu z rozpiską, co jakiego dnia było robione,
z opisem czynności i z możliwością wrzucenia online (wystarczy generowanie htmla,
lub całkiem online).

Może ktoś się spotkał i może coś polecić?

Na androidzie i iOS jest tego pełno, np. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cribasoft.HoursTrackerFree.Android. Jak byłem na kontraktach i innych zleceniach też użwyałem tego typu softu na telefonie, ale dawno to było - http://hours.sourceforge.net/screenshots.html

Na Linuksa nie znajdziesz niczego w połowie tak rozbudowanego. Chyba, że jakiś gigantyczny arkusz wyrzeźbisz.

Aha, googla oczywiście zapytałem, ale złej fazy jak widzę użyłem :).

Też tak mam. Najczęściej właśnie chodzi o to, żeby trafić z hasłem do wyszukiwania.

Trochę w ciemno strzelam, bo nie do końca wiem jakiego typu zestawienia są Ci potrzebne, ale trafiłem jeszcze na takie coś → Tracking your time and tasks on Fedora

A ogólnie to pod Fedorę ludzie piszą głównie o Hamster. Nawet jakiś applet pod Gnome jest.

[EDIT]

tak mi jeszcze do głowy przyszło

[root@F20 ~]# yum search "time tracking"
Wczytane wtyczki: langpacks, remove-with-leaves
========================== N/S matched: time tracking ==========================
fawkes-plugin-ttmainloop.x86_64 : Time tracking main loop
hamster-time-tracker.noarch : The Linux time tracker

Dzięki.

Ten hamster wygląda obiecująco, ma opcję eksportu do html, a to wystarczy żeby cronem wysyłać na wewnętrzną stronę.

A w zagadnieniu chodzi o to, by zleceniodawca widział na bieżąco wykonane prace. Naciska żebym pisał w zeszycie,

no ale kurcze, trochę nie ten wiek i zgubiłem już 2 zeszyty :P.

Skoro już się dzięki Wam zagłębiłem, to polecam Hamstera. Idealny do zastosowań, o jakich pisałem.

Export do html, do którego template można dowolnie modyfikować, więc raporcik może wyglądać

profesjonalnie i udawać, że pochodzi z nie wiadomo jak wielkiego system ERP.

Dziękuję za pomoc.