guru79 Napisano Styczeń 27, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2015 Witam. Potrzebuję zrobić bardzo w zasadzie prostą rzecz... Przeszukać plik (default.asp) jest to zrzut strony wget. Strona zawiera ogłoszenia gdzie każde kończy się wyrażeniem "wyswietl.asp?id=TUTAJ SĄ CYFRY" Potrzebuję aby polecenie przeszukało ten plik i na ekranie lub do pliku wpisało to co znajduje się za id= a przed cudzysłowem ". Niestety setki prób i nic mi nie wychodzi, podpowiedźcie proszę jak to zrobić... Znalazłem coś takiego (pobieranie mailii) ale także nie wiem jak to przerobić. NIe wiem czemu ale wstawiam polecenie i się nie wkleja.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentat Napisano Styczeń 27, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2015 grep -o '"wyswietl.asp?id=[0-9]*"' default.asp | grep -o '[0-9]*' 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Styczeń 28, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2015 A ja już zaczynałem to w Pythonie kodzić. Jednak grep to kawę robi i przynosi kapcie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Styczeń 31, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2015 Można też wyciągnąć awk-iem. awk -F'[?="]' '{if($3=="id") print $4}' ./default.asp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi