komp2015 Napisano Maj 28, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Maj 28, 2015 Dzień dobryPo wkurzeniu się zainstalowałem od nowa linux Fedora 21 Mate Compiz x86 (32bit)Poinstalowałem wszystkie możliwe dla mnie programy. Inaczej, jak zrobić obraz zainstalowanych programów, a potem je odczytać. Czy da się zrobić obraz "iso" lub coś takiego, podobnego, a żeby powtórnie, nie instalować programów od nowa.Tylko użyć funkcji, która pobiera z tworzonego obrazu.Nie mówie tu o programie podobnego do GHOST pod dos i windowsJeżeli jest coś takiego, to jak to używać jakie są komendy?Dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Maj 28, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Maj 28, 2015 Może pomóc rpm -qa --qf "%{NAME}\n" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komp2015 Napisano Maj 28, 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 28, 2015 Witam Próbuje znaleźć informację o rpm -qa --qf "%{NAME}\n" i nie mogę znaleźć w konsoli wylistowało mi i nic po za tym prosiłbym o jakieś większe informacje dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komp2015 Napisano Maj 29, 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2015 Dzień dobry Zamęczę forum pytaniami. Czy jest jakaś aplikacja pod fedora 21 x86 do tworzenia pliku ze wszystkimi zainstalowanymi programami, a potem do otworzenia tego pliku w systemie wersji okienkowej pod systemem Coś w stylu RPM Package Maker 1.2 dla fedora KDEhttp://kde-apps.org/content/show.php?content=33228 i ubucompilator dla ubundu http://sourceforge.net/projects/ubucompilator/ ten program RPM Package Maker 1.2 nie działa pod fedora 21 Ponieważ, wersji konsolowej nic mi nie wychodzi Dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Maj 29, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2015 Możesz zrobić to łatwo pod konsolą. To co polecił ci @SeeM wrzuć sobie do pliku. Później podaj ten plik yum-owi. rpm -qa --qf "%{NAME}\n" > dozainstalowania.txt yum install $(cat dozainstalowania.txt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Maj 29, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2015 @komp2015 Oczywiście plik dozainstalowania.txt przenosisz na nową instalację i na nowej wykonujesz drugie polecenie. RPM Package Maker służy do czegoś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komp2015 Napisano Maj 30, 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2015 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi