luckibluee Napisano Kwiecień 3, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2016 Próbuję zainstalować Red Hata 7 przez pendrive ale otrzymuję błąd jak na obrazku. W czym tkwi problem? Z innymi dystrybucjami linuxa nie ma żadnego problemu. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Kwiecień 9, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2016 Na moje oko, cos jest z obrazem lub USB. Sciagnij i wypal obraz jeszcze raz. Sprawdz sumy kontrolne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasiacc Napisano Czerwiec 5, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2019 Witam, Mam taki sam problem instalacją na laptopie jako system podstawowy(RHEL 8). Używając tego samego .iso do stworzenia maszyny wirtualnej nie ma żadnego problemu. Na forach zagranicznych wyczytałem że ten problem występuje przy błędnym stworzeniu bootowalnego pendrive błędny "LABEL", próbowałem z różnymi programami, za każdym razem z takim samym skutkiem. Na którymś forum z kolei ktoś polecił program fedora media writer, niestety po stworzeniu w nim bootowalnego pendriva, znikł, nie bootuje się, nie mogę go wyszukać w systemie Windows. Czy ktoś miał taki problem z niewidocznym pendrivem? Czy ktoś może polecić jakim programem w prosty sposób stworzę pendrive z systemem po przez wskazanie pliku iso oraz docelowego pendriva. Dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Czerwiec 5, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2019 Nie wiem w jaki sposób nagrywałeś obraz iso na pendrive ale może spróbuj w oficjalny sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Czerwiec 5, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2019 Dodam tylko, że dd ma coś w rodzaju paska postępu. dd if=/home/testuser/Downloads/rhel-server-7-x86_64-boot.iso of=/dev/sdb bs=512k status=progress Przynajmniej widać, że coś się dzieje. dd to rzeczyście najpewniejszy sposób. Jeżeli terminal Cię odrzuca, spróbuj https://www.balena.io/etcher/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi