Gorzki Napisano Kwiecień 18, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2016 Od wczoraj wziąłem się za ratowanie/modernizowanie kolejnych dwóch kompów i tradycyjnie czytam poradnik po poradniku, nie śpię i walę łbem w stół. Ale jakoś to powoli szło do przodu aż do próby zainstalowania systemu na dysku SSD. Nie idzie i nie idzie - objaw jest jeden - za stary bios. Płyta to ASUS M2N-SLi Deluxe. Naczytałem się poradników, jaka to aktuzlizacja biosu na płytach asusa jest łatwa i przyjemna, ściągnąłem najnowszą stabilną wersję dla mojej płyty czyli 1701 i wgrałem z pena za pomocą EZ Flash z poziomu biosu. Dla systemu Vista 64, bo taką mam płykę a komp nie jest dla mnie. https://www.asus.com/pl/Motherboards/M2NSLI_Deluxe/HelpDesk_Download/ Wgrało się a potem już nie było niczego. Jak mogę to naprawić, skoro nie ma żadnego obrazu? Oczywiście jestem jełop straszny, bo mogłem zainstalować system na HDD a potem zrobić klona. Wpadłem na to 20 sekund po failu w biosie -,-" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 18, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2016 Przenoszę do offtopic, bo z Fedorą to raczej niewiele ma wspólnego. Proszę pisać we właściwych działach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Kwiecień 18, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2016 Wgrało się a potem już nie było niczego. Jak mogę to naprawić, skoro nie ma żadnego obrazu?Procedure masz opisaną w instrukcji w sekcji 4.1.6 ASUS CrashFree BIOS 3 utility Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi