Kerberos Napisano Wrzesień 16, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2016 Witam czy tylko u mnie to sie dzieje,a może to znany problem? Po instalacji F24 i aktualizacji,zainstalowaniu sterów nvidii,zainstalowalem dosłownie subtitlecomposera i Libreoffice i to wszystko. Jest jakiś powód tak długiego wyłączania systemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Wrzesień 16, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2016 Wcisnij escape podczas zamykania i powinno sie na ekranie pojawić co on tam robi podczas zamykania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kerberos Napisano Wrzesień 16, 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2016 A stop job is running for session 2 of user i tu czas 1.30 minuty póltorej minuty na zamknięcie sesji to jakiś żart tym bardziej że mam system dopiero co instalowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 16, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2016 W F24 jest jakiś syf. Też mi się tak robi. Nie zawsze, ale... Próbowałem dojść o co chodzi, ale jakoś wciąż mi sie wydaje, że coraz bardziej śmierdzi to Windowsem (Trwa aktualizacja, nie wyłączaj komputera) Coś się dzieje, ale tylko mistrzowie systemu wiedzą co Szczerze mówiąc chyba po raz pierwszy od wpadki na FC9 (starzy wyjadacze Fedory wiedzą chyba o czym mówię) widzę tak słabą wersję Fedory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kerberos Napisano Wrzesień 17, 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2016 22,23 i 24 to chyba nie kwestia syfiastej wersji ale syfiastego podejścia tfurców do systemu.Zbyt dużo błedów,jakby to było na jednej wersji to OK,ale na 3 z kolei? to już zlewka całkowita Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Wrzesień 17, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2016 sudo journalctl -b-1 -e może ci pomóc. Obejrzyj co się działo podczas ostatniego zamykania systemu i, jeżeli nie znajdziesz niczego podejrzanego, wyślij nam wszystko, co się pojawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Wrzesień 17, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2016 Podczas tej 1.30 pauzy wcisnij ctr+alt+f1 i zaloguj się w konsoli a później wklep loginctl session-status c2 > /home/twoja_nazwa_uzytkownika/Pulpit/sesjac2.txt w tym poleceniu po c2 > podajesz swoje miejsce gdzieś gdzie ci się stworzy pliczek z opisem co siedzi w tej sesji c2. Ale żeby coś zadziałać spróbujmy zredukować te 90s pauzy - edytujemy : /etc/systemd/system.conf i tam zmieniamy z : #DefaultTimeoutStartSec=90s #DefaultTimeoutStopSec=90s na DefaultTimeoutStartSec=20s DefaultTimeoutStopSec=20s i systemctl daemon-reload w celu przeładowania usługi. Pamietaj skasowaniu # żeby odkomentować polecenia - wszystko jak napisałem wyżej. Daj znać czy coś pomogło. F24 to szajs jakich mało - zainstalowałem i skasowałem - F22 śmiga jak ta lala - system zamyka się natychmiast. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kerberos Napisano Wrzesień 17, 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2016 Witam fajnie że tyle podpowiedzi dostałem,na bank sie przydadzą,tyle ze nie mam juz fedory bo mnie wq************ i siedze teraz i konfiguruję centOS 6.8.No jest diametralnie inaczej na +.fakt że KDE 4cos tam ale mi to styka,stabilny jak ruski beton zalany pod palacem kultury.Ale to klon wiec przy podobnych problemach nie omieszkam podzialać i podzielic sie wynikami.W każdym bądź razie dzięks wam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi