aska1979 Napisano Marzec 27, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2017 Witam wszystkich. Mam olbrzymi problem jak dla mnie. Zainstalowałam fedorę 25 na i5 64bity i okazuje się że nie mogę zainstalować SciDavis. Może ktoś rozwiązał już ten problem? Plis potrzebuję szybko pomocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Marzec 27, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2017 Mam olbrzymi problem jak dla mnie. Zainstalowałam fedorę 25 na i5 64bity i okazuje się że nie mogę zainstalować SciDavis. Może ktoś rozwiązał już ten problem? Plis potrzebuję szybko pomocy.Program był jeszcze na Fedorze 23, ale widać już nikt go nie paczkuje. Wersji 1.14 nie ma na Fedorze i, żeby działało, trzeba poprawić jedną łatkę związaną ze plikiem qwt_plot.h, którego kompilator szuka w innym katalogu, niż jest na Fedorze. Wersję 1D8 generalnie to da się jeszcze znaleźć, ale późniejszych już nie. Niestety to nie jest, przynajmniej dla mnie, robota na jeden wieczór. Jeżeli uporam się z tym do końca tygodnia, to przygotują małe repozytorium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 27, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2017 Na copr jest wersja na Fedorę 26, więc może się pojawi. Możesz spróbować też wziąć paczkę z F26 i przebudować pod F25. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Marzec 28, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2017 Na copr jest wersja na Fedorę 26, więc może się pojawi. Możesz spróbować też wziąć paczkę z F26 i przebudować pod F25.Jak ty to znajdujesz? Ja na COPRze nigdy niczego nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 28, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2017 W copr w wyszukiwarce wpisałem "scidavis" https://copr.fedorainfracloud.org/coprs/fulltext/?fulltext=scidavis [EDIT] No faktycznie nie poszukałem dalej, bo nie mam F26. Zainstalowałem na VB i sprawdziłem i faktycznie nie wiem dlaczego wyszukiwarka mi to wyrzuciła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi