@sunrise Napisano Styczeń 26, 2020 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2020 11 minut temu, Toni napisał: No tak tylko, że ja nawet nie wiem co instalowałem post wcześniej piszesz 36 minut temu, Toni napisał: Zainstalować pakiet „hplip-gui”, aby dostarczyć polecenie „hp-check”? [N/y] No według mnie zainstalowałeś hplip-gui. Ale oprócz tego dnf ma opcję historii gdzie można podejrzeć jaki pakiety były zainstalowane. dnf history list Wyświetli Ci się coś takiego Ident. | Wiersz poleceń | Data i czas | Działania | Zmien. ------------------------------------------------------------------------------- 2406 | update --refresh | 2020-01-25 15:26 | Upgrade | 31 < 2405 | update --refresh | 2020-01-25 14:38 | Upgrade | 74 > 2404 | update --refresh | 2020-01-24 23:13 | E, I, U | 25 EE Oczy wiście u Ciebie lista będzie dłuższa i inna, ale ten najwyższy numer to jest ostatnie działanie dnf i możne je podejrzeć poleceniem dnf history info 2406 Za numer 2406 podstawiasz numer jaki u Ciebie się wyświetla. Jeżeli chcesz cofnąć tą operacje wydajesz polecenie dnf history undo 2406 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toni Napisano Styczeń 27, 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2020 Wielkie dzięki, bardzo mi się ta znajomość nowych dla mnie komend przyda :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toni Napisano Grudzień 31, 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2020 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi