lcoyote Posted May 7, 2019 Report Share Posted May 7, 2019 Witam wszystkich, Zainstalowałem VLC ale jest problem, bo ani filmy AVI ani MKV nie chodzą. Próbowałem doinstalować wszystko związane z kodekami wpisując w menagerze programów "mpeg" Zassało ponad 230 uaktualnień i nic. W załączeniu komunikat o błędach w VLC podczas uruchamiania avi i mkv Pozdrawiam p.s. z takim problemem nie spotykałem się w debianowych klonach Linuxa, a pragnę pozostać na dystrybucjach opartych na pakietach rpm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@WalDo Posted May 7, 2019 Report Share Posted May 7, 2019 Instalowałeś VLC z repozytorium? Żadne doinstalowywanie kodeków nie jest potrzebne. VLC ma od długiego czasu wbudowane dekodery. U mnie VLC działa bez zarzutu zarówno na mkv jak i mpeg4. Dekoder h264 też jest bez problemu obsługiwany. Może masz jakoś nietypowo zdekodowany plik? Sprawdzałeś czy działa na innych linuksach? Chociaż to raczej nie jest wina dystrybucji, ale warto sprawdzić uruchamiając np Live CD z jakimś Ubuntu, Archem czy innym OpenSuse. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts