lcoyote Napisano Maj 7, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2019 Witam wszystkich, Zainstalowałem VLC ale jest problem, bo ani filmy AVI ani MKV nie chodzą. Próbowałem doinstalować wszystko związane z kodekami wpisując w menagerze programów "mpeg" Zassało ponad 230 uaktualnień i nic. W załączeniu komunikat o błędach w VLC podczas uruchamiania avi i mkv Pozdrawiam p.s. z takim problemem nie spotykałem się w debianowych klonach Linuxa, a pragnę pozostać na dystrybucjach opartych na pakietach rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 7, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2019 Instalowałeś VLC z repozytorium? Żadne doinstalowywanie kodeków nie jest potrzebne. VLC ma od długiego czasu wbudowane dekodery. U mnie VLC działa bez zarzutu zarówno na mkv jak i mpeg4. Dekoder h264 też jest bez problemu obsługiwany. Może masz jakoś nietypowo zdekodowany plik? Sprawdzałeś czy działa na innych linuksach? Chociaż to raczej nie jest wina dystrybucji, ale warto sprawdzić uruchamiając np Live CD z jakimś Ubuntu, Archem czy innym OpenSuse. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi743 Napisano Wrzesień 10, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2022 Witam Was. U mnie jak na złość nie odtwarza poprawnie filmów w formacie *.mkv. Obraz jest, dźwięku nie ma lub odtwarzany wybiórczo. Nie słychać rozmów aktorów. Inne filmy odtwarzane są poprawnie. Być może nie mam zainstalowanych wszystkich kodeków bo z matroską jest problem.... Inne odtwarzacze również nie odtwarzają *mkv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anc Napisano Październik 16, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2022 W dniu 10.09.2022 o 21:32, zibi743 napisał: Witam Was. U mnie jak na złość nie odtwarza poprawnie filmów w formacie *.mkv. Obraz jest, dźwięku nie ma lub odtwarzany wybiórczo. Nie słychać rozmów aktorów. Inne filmy odtwarzane są poprawnie. Być może nie mam zainstalowanych wszystkich kodeków bo z matroską jest problem.... Inne odtwarzacze również nie odtwarzają *mkv. Miałem ten sam problem. A to nie odtwarzał i się zawieszał, a to jakieś problemy przy odtwarzaniu. Wersja z flatpaka rozwiązała te problemy. VLC miałem z repo rpmfusion. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi