Toni Posted January 25, 2020 Report Share Posted January 25, 2020 Właśnie zainstalowałem na nowym dysku SSD system Windows 10 a następnie po nim system Fedora 31, po instalacji Fedory nie widać menu wyboru - nie ma jak włączyć Windows 10. Co mam robić? Nacisnąłem Esc i od tej pory pojawia się menu wyboru, niestety nie widnieje na nim Windows 10 tylko "System setup" - po wybraniu tej opcji komputer uruchamia się ponownie i wchodzi do UEFI BIOSa. Wciąż jednak brakuje jakiejkolwiek możliwości uruchomienia systemu Windows 10. Instalowałem najnowszą wersję Win 10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
@sunrise Posted January 25, 2020 Report Share Posted January 25, 2020 Tu masz mój film jak zainstalować Fedorę z Windows 10 W F31 nic się nie zmieniło. Może wrzucę zaktualizowane nagranie. Wersja z Fedorą 31 Co masz w katalogu /boot/efi/EFI? Jak nie masz katalogu Microsoft to prawdopodobnie przy instalacji sformatowałeś partycje /boot/efi i windowsa nie ma. Jak nie masz żadnych ważnych danych to najprościej zainstalować wszystko od nowa, i postąpić tak jak na moim filmie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toni Posted January 26, 2020 Author Report Share Posted January 26, 2020 Problem wynikł z tego że zainstalowałem jeden system przez UEFI a drugi przez Legacy i miałem włączone w BIOS UEFI + LEGACY. Po włączeniu samego UEFI i ponownej instalacji systemu w menu gruba pojawił się Windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lcoyote Posted January 27, 2020 Report Share Posted January 27, 2020 *** opuszczam te forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts