Skocz do zawartości

Coś Jak Mc Tylko Graficzny?

Kris4

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe, z tą "wierną kopią" to mocno przegiąłeś Scorpion :) Ale zgadzam się że to najlepszy aktualnie file commander pod linuksa - sam korzystam.

Wymaga trochę pieszczot przy konfiguracji i do tej pory nie wiem jak skojarzyć pliki żeby mi np. odpalał HTMLowe w Operze, a nie w Konquerorze, ale poza tym - stabilny, dużo funkcji ułatwiających życie.

Ogólnie dałbym 8 w 10-stopniowej skali. W tej samej skali Gnome-commandera oceniłbym na 3, góra 4. Tux podobnie.

No i zostaje jeszcze Total Commander przez Wine - też mi się nieźle sprawuje, ale pod linuksem traktuje to raczej jako protezę.

Pozdr,

W.

Ja z file managerem mam nie lada problem. Krusader rzeczywiście jest najlepszy, potwierdzam tę tezę. Ale korzysta z bibliotek KDE, co wcale mnie nie bawi. Natomiast Gnome-Commander co rusz zaskakuje mnie swoimi niepoprawnie działającymi funkcjami (szczególnie w poleceniach rekurenyjnych, potrafił mi chmod katalogu z 10 plikami ustawiać przez 30minut!).

mi jak na razie udało się zainstalować gnome-commandera, jest dobry, ale przy przęgladaniu mojej grupy roboczej (smb) wyskakuje taki oto komunikat:

Nie znaleziono domyślnej aplikacji dla typu MIME application/x-desktop.

By ją dodać otwórz stronę "File types and programs" w Centrum Sterowania

nie bardzo wiem jak to ugryźć, szukałem, guglalem i nic nie znalazłem na ten temat,pewnie to coś prozaicznie łatwego,ale nie dla mnei jak na razie ;)

pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...