ADAM00 Napisano Lipiec 25, 2020 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2020 Witam . Tak jak w temacie Fedora 31 server Edition (Kernel 5.3.7-301.fc31.x86_64) i chciałbym przejść w tryb graficzny. Korzystam z tego poradnika i dalej nic po info. https://fedora.pl/poradniki/poziomy-uruchamiania-systemu/ Cytuj Od Fedory 15 poziomami uruchamiania systemu steruje systemd. Aby zmienić domyślny poziom uruchamiania systemu wykonaj polecenia: tryb graficzny: ln -sf /lib/systemd/system/graphical.target /etc/systemd/system/default.target tryb tekstowy: ln -sf /lib/systemd/system/multi-user.target /etc/systemd/system/default.target Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 25, 2020 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2020 Może jakiś problem z grafiką? Zaloguj się tekstowo i uruchom tryb graficzny poleceniem startx. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Lipiec 25, 2020 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2020 Prawdopodobnie musisz zainstalować wybrane środowisko graficzne, ponieważ obecnie nie masz zainstalowanego żadnego. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADAM00 Napisano Lipiec 25, 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2020 Chciałbym zaznaczyć, ze działam na konsoli wirtualnej "Oracle VM VirtualBox " i mam zainstalowane dwa linux-y Fedora 30 oraz Fedora 31 server Edition. Problem jest tylko z tą Fedorą 31 Server Edition. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Lipiec 26, 2020 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2020 Nawet na pewno nie masz zainstalowanego środowiska graficznego. Wyświetl dostępne grupy do zainstalowania poleceniem dnf grouplist i zainstaluj wybrane przez siebie środowisko graficzne np dnf groupinstall "Środowisko Xfce" dnf groupinstall "Środowisko LXDE" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADAM00 Napisano Lipiec 26, 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2020 6 godzin temu, sunrise napisał: Nawet na pewno nie masz zainstalowanego środowiska graficznego. Tak z ciekawości szukałem jak zainstalować modem HUAWEI E3276s-150 i się zdziwiłem, bo w Fedora 31 server Edition juz jest gotowy, a wersji Workstation trzeba odpowiednio skonfigurować. Patrzyłem jak przebiega instancja MODEMU LTE Huawei E3276 + Linux x64 z poziomu tekstowego. Wymaga pewnych wskazówek i wiedzy o sprzęcie itp. Zainstalowałem miedzy czasie środowisko "GNOME " kierując się tym materiałem Instalacja środowisk graficznych w Fedorze yum groupinstall gnome, następnie wpisując startx pojawiło się info. a po reboot pojawił sie oczekiwany obraz środowiska GNOME" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi