Rysio Napisano Maj 6, 2021 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2021 Witam; pytanie moje jest następujące - czy ktoś instalował pakiet CHIRP do F32 ? Czasem programuję radiotelefon więc przydał by się ten programik. miałem zainstalowany na F30 - no ale oczywiście nie pamiętam czy był w repo czy jakoś inaczej udało mi się go zainstalować. Program można było również uruchomić poleceniem chirpw ale i takiego pakietu nie ma w repo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Maj 6, 2021 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2021 Pakiet chirp został wycofany z repo, ale widzę, że jest udostępniona możliwość instalacji przez flatpak https://trac.chirp.danplanet.com/chirp_daily/LATEST/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysio Napisano Maj 7, 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2021 Dzięki - zainstalowałem. Inna rzecz czy zadziała, bo na obecną chwilę nie mam możliwości sprawdzenia, ale jak będzie okazja sprawdzić to podzielę się uwagami. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysio Napisano Październik 7, 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2021 Obiecałem że potwierdzę poprawność działania. Otóż dopiero teraz miałem okazję sprawdzić bo wpadło mi w ręce radio BAOFENG do przeprogramowania. Krótko mówiąc działa wszystko poprawnie - oczywiście po dodaniu praw userowi do /dev/ttyUSB0 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Październik 9, 2021 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2021 W dniu 7.10.2021 o 19:16, Rysio napisał: Obiecałem że potwierdzę poprawność działania. Otóż dopiero teraz miałem okazję sprawdzić bo wpadło mi w ręce radio BAOFENG do przeprogramowania. Krótko mówiąc działa wszystko poprawnie - oczywiście po dodaniu praw userowi do /dev/ttyUSB0 Dzięki. A możesz tak ogólnie opisać swój zestaw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi