dzikiws Napisano Styczeń 17, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2022 Witam, dawno mnie tu nie było, pozdrawiam. Jak w tytule, dokupiłem do nowego złożonego kompa stacjonarnego w lipcu 2021r skład: 1 płyta MSI Z590 Pro WiFi 2 proc I7-11700K - w tym jest grafika Intel UHD 750 te główne, pamięci DDR4 para 2 x 8 Gb i dokupiłem Creative AE-5 Plus i jest problem, nie mogę jej uruchomić, specjalnych wiadomości nie znalazłem. Oczywiście Fedora 35. Czy może ktoś pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Styczeń 18, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2022 W dniu 17.01.2022 o 15:13, dzikiws napisał: te główne, pamięci DDR4 para 2 x 8 Gb i dokupiłem Creative AE-5 Plus i jest problem, nie mogę jej uruchomić, specjalnych wiadomości nie znalazłem. Oczywiście Fedora 35. Trochę nie załapałem. Czy nie może uruchomić się komputer, płyta główna, Creative AE-5 Plus, czy Fedora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikiws Napisano Styczeń 18, 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2022 Witam, widzę, że nie załapałeś tematu, wyszczególniłem tylko elementy kompa, te najważniejsze, ale pytanie dotyczy Creative AE-5 Plus, nie działa karta dzwiękowa, wszystko inne działa, jedna dystrybucja uruchamia tą kartę w trybie stereo, a jest to Manjaro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio Napisano Styczeń 18, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2022 Doinstaluj, jeśli nie masz, alsa-firmware, może pomoże. Sprawdź też od razu, czy da się coś zmienić w alsamixer. 4 godziny temu, dzikiws napisał: w trybie stereo Na nic więcej bym nie liczył z tym sprzętem. Producent oficjalnie wspiera tylko Windowsa, Linuksiarzy ma głęboko w czterech literach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi