SeeM Napisano Luty 16, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2022 Od jakiegoś czasu próbuję uciemnić interfejs Libre Office, z bardzo różnym skutkiem. Na razie wygląda jak w załączniku. Jest to LO 7.3 Community z Flathuba. Zmieniono tylko kilka opcji: kolory aplikacji: Libre Office Dark personalizacja: lewe, górne tło, takie ciemnawe, interfejs użytkownik: pogrupowany, kompaktowy, widok -> styl ikonyL: Sirif (dark) Pewnie da się to jeszcze poprawić poprzez zmiany kolorystyki znaków, ale się z czasem zobaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio Napisano Luty 16, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2022 Ja polecam ten zestaw: ikony: Breeze Dark kolory: LibreOffice Dark motyw: systemowy, w moim przypadku Breath Dark Prezentuje się to mniej więcej tak: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Luty 17, 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2022 Klasyczny - niekartowy - interfejs Libre Office jest jednak trochę bardziej dopracowany i lepiej działa w ciemnym trybie. Czekam jeszcze na implementację górnego paska, który nie będzie robił tylko za belkę tytułową. Coś tam zaczynają pomału pokazywać. https://libreofficemaster.blogspot.com/2021/07/libreoffice-80-ui-mockup.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prymula Napisano Luty 19, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2022 Zaszczepiliście mi pomysł, i tak na wywiałem że nie wiem jak teraz to wszystko odkręcić ! Wyszło na to że muszę wytężać moje "zbolałe" oczy by dostrzec jakąkolwiek ikonę - motyw z zakładkami. Może pomoże zmiana rodzaju ikon. Sam nie wiem. Było nie grzebać ! Doszedłem do istnienia ikony w lewym górnym rogu i mogę włączyć menu a więc również Narzędzia->Opcje->Widok i ustawić rodzaj i rozmiar ikon... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Luty 23, 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2022 Ikonki ustawia się w Opcje -> Widok -> Styl ikony. Ciemne tło trochę kłóci się z ciemnym motywem ikon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi