Jump to content

LibreOffice: ciemny motyw

SeeM
 Share

Recommended Posts

Od jakiegoś czasu próbuję uciemnić interfejs Libre Office, z bardzo różnym skutkiem. :)

Na razie wygląda jak w załączniku. Jest to LO 7.3 Community z Flathuba. Zmieniono tylko kilka opcji:

• kolory aplikacji: Libre Office Dark
  • personalizacja: lewe, górne tło, takie ciemnawe,
  • interfejs użytkownik: pogrupowany, kompaktowy,
  • widok -> styl ikonyL: Sirif (dark)

Pewnie da się to jeszcze poprawić poprzez zmiany kolorystyki znaków, ale się z czasem zobaczy.

ciemnylo.jpg

Klasyczny - niekartowy - interfejs Libre Office jest jednak trochę bardziej dopracowany i lepiej działa w ciemnym trybie. Czekam jeszcze na implementację górnego paska, który nie będzie robił tylko za belkę tytułową. Coś tam zaczynają pomału pokazywać. https://libreofficemaster.blogspot.com/2021/07/libreoffice-80-ui-mockup.html

Zaszczepiliście mi pomysł, i tak na wywiałem że nie wiem jak teraz to wszystko odkręcić ! Wyszło na to że muszę wytężać moje "zbolałe" oczy by dostrzec jakąkolwiek ikonę - motyw z zakładkami. Może pomoże zmiana rodzaju ikon. Sam nie wiem. Było nie grzebać !

Doszedłem do istnienia ikony w lewym górnym rogu i mogę włączyć menu a więc również Narzędzia->Opcje->Widok i ustawić rodzaj i rozmiar ikon...

• Jonshu changed the title to LibreOffice: ciemny motyw