adis461 Napisano Październik 28, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2022 Jestem nowym użytkownikiem fedory. Natrafiłem na dziwny problem w fedorze, w aplikacjach, w których udostepniam obraz np. SKYPE, nie mogę tego zrobić. Dla skype wgl nie posiadam ikonki udostepnienia (mam najnowszą wersje). Korzystam równiez z aplikacji clickmeeting i samego obrazu z całego ekranu również nie mogę udostępnić(jest cały czarny ekran, ale widze ruch kursora myszki), co ciekawe jeśli chce wyświetlić okno zakładki np. w chromie to już to działa prawidłowo. Czy jest w takim wypadku jakieś ustawienie, które kontroluje udostepnienie obrazu? (nie mówię tutaj o zdalnej kontroli komputera). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Październik 28, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2022 Prawdopodobnie, powodem jest Wayland (serwer wyświetlania), jeżeli masz wybór (przy logowaniu) to spróbuj wybrać X11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio Napisano Październik 28, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2022 Wayland jest przyczyną, a aplikacja zapewne pod spodem korzysta z silnika Chromium. Rozwiązanie to albo logować się na X11 albo skorzystać z Firefoxa, w którym to powinno działać (tylko wpierw może być konieczne włączenie wsparcia dla Pipewire gdzieś w about:config) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi