Radosław Napisano Luty 23, 2023 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2023 Witam Pogrywam sobie od czasu do czasu w coś starego. Problemem jest zmiana rozdziałki. Ikony i wydżety na pulpicie się rozsypują. Pamiętam, że dawno jakoś udało mi się dodać ekran "w tle" o innej rozdzielczości niż normalna i tam coś odpalić. Chyba użyłem do tego xorg odpalając jakoś na innym terminalu ctrl+alt+2 (dla przykładu 2). Ktoś coś? Pozdrawiam Radek Głębicki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Luty 25, 2023 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2023 Może to Ci pomoże, a dla potomności gdyby link kiedyś przestał działać I changed my dosbox-74.conf file configuration settings to this: fullscreen=false fulldouble=false fullresolution=1600x900 windowresolution=original output=overlay autolock=true sensitivity=100 waitonerror=true priority=higher,normal mapperfile=mapper-0.74.map usescancodes=true I changed the setting fullresolution=1600x900 to reflect the ubuntu desktop settings. Then changed the setting to output=overlay. Basically, you need to set the fullresolution= to the ubuntu screen resolution that your using on your desktop outside of dosbox. Now you can <ALT-ENTER> back and forth with no video screen screw ups. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Luty 25, 2023 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2023 Ja jeszcze zmieniam sobie output na opengl. Niestety to nie pomaga mi z dwoma monitoriami. Po zamknięciu okna dosboksa ustawienia ekranów się rozjeżdżają. Ten sam ekran wyświetlony jest na obydwu monitorach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi