ADAM00 Posted July 30, 2023 Author Report Share Posted July 30, 2023 ok to jedziemy z : # dnf remove *nvidia-driver* *nvidia-settings* Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADAM00 Posted July 30, 2023 Author Report Share Posted July 30, 2023 sudo dnf install xorg-x11-drv-nvidia-390xx akmod-nvidia-390xx Instaluje i pod koniec wyswietla bład : Cytuj Razem 56 kB/s | 65 MB 19:41 Wykonywanie sprawdzania transakcji Pomyślnie ukończono sprawdzanie transakcji. Wykonywanie testu transakcji Pobrane pakiety zostały zapisane w pamięci podręcznej do czasu następnej pomyślnej transakcji. Można usunąć pakiety z pamięci podręcznej wykonując polecenie „dnf clean packages”. Błąd: Błąd testu transakcji: plik /usr/lib/udev/rules.d/60-nvidia.rules z instalacji xorg-x11-drv-nvidia-390xx-3:390.157-2.fc37.x86_64 jest w konflikcie z plikiem z pakietu nvidia-kmod-common-3:535.86.05-1.fc37.noarch [adamk@fedora-37 ~]$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeeM Posted July 31, 2023 Report Share Posted July 31, 2023 Widzisz pewną prawidłowość: jeżeli dnf wskazuje na konflikty pakietów, to yrzeba coś ręcznie usunąć. Odinstaluj pakiet nvidia-kmod-common . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADAM00 Posted July 31, 2023 Author Report Share Posted July 31, 2023 Dzieki See, tomcio chłopaki i inni ukryci podglądacze skąd macie taką wiedze to mnie zastanawia. Udało się zainstalować tą Quadro 3000M 5 godzin temu, SeeM napisał: Widzisz pewną prawidłowość: jeżeli dnf wskazuje na konflikty pakietów, to yrzeba coś ręcznie usunąć. Odinstaluj pakiet nvidia-kmod-common . Zrobilem tak: 1. Aktualizacja po włączeniu laptopa : sudo dnf update 2, Usniecie problematycznych pakietów nvidia-kmod-common dnf remove *nvidia-kmod-common* 3. Instalacja xorg-x11-drv-nvidia-390xx akmod-nvidia-390xx sudo dnf install xorg-x11-drv-nvidia-390xx akmod-nvidia-390xx Teraz zostaje przetestować w jak to chodzi w 3D czyli UNIGINE Benchmarks A moze pózniej Bumblebee 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeeM Posted August 3, 2023 Report Share Posted August 3, 2023 W dniu 1.08.2023 o 01:17, ADAM00 napisał: Dzieki See, tomcio chłopaki i inni ukryci podglądacze skąd macie taką wiedze to mnie zastanawia. To nawet nie ma startu do procedury instalacji oraz utrzymania sterowników Nvidii na Fedorze w 2003 roku. Chociaż zamieszania podobna ilość. Przechodziliśmy to ze 20 razy i tylko dlatego coś tam pamiętamy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADAM00 Posted August 8, 2023 Author Report Share Posted August 8, 2023 Znalazłem alternatywę MSI Afterburner pod Linuksa do monitorowania parametrów komputera. Program nazywa się MangoHUD oraz inne podobne tu MSI Afterburner Alternatives for Linux . Testuje kartę nVidia Quadro 3000M "-Benchmarkiem Unigine - "Valley" . Test rusza , ale nie mam dzwieku ktos cos wie, co moze byc powodem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomcio Posted August 8, 2023 Report Share Posted August 8, 2023 U mnie działa. Może po prostu masz wyłączony dźwięk. Na górze po rozpoczęciu testu powinien być odpowiedni przycisk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts