Jump to content

Problem z kodekami wideo na wp i onet.

Toni
 Share

Recommended Posts

1 godzinę temu, SeeM napisał:

Dekoder nie wyrobił podczas obrad sejmu, za dużo szybkich i ruchomych ujęć. (-:

Musisz wcisnąć F12 i zobaczyć konsolę, lub debugger inspektora. Taki generyczny błąd z okna przeglądarki niewiele mówi.

: -D

Próbując wkleić do posta kod z konsoli nie mogę dodać posta, dlatego dołączam plik w załączniku110532015_Zrzutekranuz2023-11-2219-28-04.thumb.png.1f785404a6287f5b4ff8211d2109afa0.png

console-export-2023-11-22_19-25-29.txt

• Toni changed the title to Niestabilne działanie wideo na portalach wp i onet
W dniu 22.11.2023 o 17:52, SeeM napisał:

Dekoder nie wyrobił podczas obrad sejmu, za dużo szybkich i ruchomych ujęć. (-:

Musisz wcisnąć F12 i zobaczyć konsolę, lub debugger inspektora. Taki generyczny błąd z okna przeglądarki niewiele mówi.

Filmy z wp i onet (ich odtwarzacza) działają niestabilnie gdy przeskakuje się  na osi czasu. Często obserwuje się, że film się zacina bądź pokazuje niezgodnie z tym co dźwięk. Czasem po kilku przeskoczeniach problem sam się naprawia. Nie wiem skąd się biorą te problemy. Używam Fedory chyba od wersji 20 i zawsze jakoś to działało. Czasem nie działało w ogóle, ale wtedy wystarczało zainstlować VLC i wszystko śmigało aż miło. Czy jest jakiś problem z nowszymi kodekami, coś co ma wspólnego z prawami autorskimi? No bo tak sobie to tłumaczę, że po tylu latach działania teraz jest w ten sposób. Na Interii wszystko działa znakomicie, youtube też, nie wiem czy problem występuje na innych stronach - jeszcze tego nie zaobserwowałem. Używam Fedory 39, przeglądarka Firefox. Na Chrome jeszcze nic złego nie zaobserwowałem.

Czy u Was jest podobnie - spróbujcie odtworzyć przykładowy losowy film jaki znalazłem na tej stronie:

https://wiadomosci.wp.pl/skw-angazujecie-w-szukanie-gadzetow-blaszczak-o-aferze-zegarkowej-7021051892190112a

• Toni changed the title to Problem z kodekami wideo na wp i onet.