CrazyMike Napisano Kwiecień 22, 2024 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2024 Cześć, Mam problem z zainstalowaniem Fedory 39 Serwer/Workstation. Po wyborze Startu fedory pojawia się błąd "452: out of range pointer:0xbd9ff010" Laptop to leciwy Lenovo T500 z intel core duo, 8GB RAM i dyskiem SSD. Obraz robiony był za pomocą Rufus 4.4, 3.13, 3.22. Testowany był tryb partycjonowania MBR oraz GPT, system plików Large FAT 32 oraz NTFS Narazie pobieram wersję starszą (27). Gdzieś wyczytałem, że instalacja starszej wersji może pomóc. Czy ktoś ma jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Kwiecień 23, 2024 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2024 Z różnych internetów wyczytałem, że im nowszy Grub, tym ten błąd rzadziej występuje. Czasami dysk jest za dla niego za szybki. Spróbuj zainstalować Fedorę 40. Bardziej stabilna już nie będzie, bo jest gotowa do wydania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Kwiecień 23, 2024 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2024 16 godzin temu, CrazyMike napisał: Czy ktoś ma jakiś pomysł? Spróbuj użyć Fedora Media Writer A jeżeli masz dostęp do Linuxa to możesz nawet uźyć polecenia dd aby nagrać iso na pendrive Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radosław Napisano Kwiecień 24, 2024 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2024 Ale jak to Linuks i system FAT lub NTFS. Gdzie niby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi