ADAM00 Napisano Sierpień 11 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11 Witam. Mam Fedore 37 Chciałbym zakyualizowac Fedore 37 do wyzszej wersji. I tu pytanie w jaki sposób aktualizowac etapami tzn. z Fedory 37 do 38 i dalej 39 itd. do najnowszej ? Czytam dokumentacje : Upgrading Fedora Linux Using DNF System Plugin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Sierpień 11 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11 Oficjalnie Fedora wspiera tylko aktualizacje do wersji +1, czyli powinieneś aktualizować etapami, ale jeże chcesz to możesz spróbować od razu do najnowszej wersji. Tak czy siak backup i tak jest zawsze wskazany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Sierpień 12 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12 dnf update --releasever=38 , restart i potem to samo dla wersji 39 oraz 40. Aktualizacja to się tam może mawet udać. Potem najwyżej będzie trzeba nieco posprzątać. Jedna porada - na czas tych operacji odinstaluj sterowniki nvidii, będzie jeden kłopot mniej. Druga porada - przełącz się na konsolę tekstową za pomocą ctrl+alt+f2 i na niej aktualizuj. Gnome-terminal i ogólnie pulpit zaczyna trochę świrować, kiedy jego połowa jest w imnej wersji. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADAM00 Napisano Sierpień 15 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15 W dniu 12.08.2024 o 21:02, SeeM napisał: Mam Fedore 38 i lecimy z 39 Udało sie zaktualizowac do wersji Fedora 38 (bezproblemowo) czyli kroki takie : A. sudo dnf upgrade --refresh B. sudo dnf system-upgrade download --releasever=38 C. I na koniec po pobraniu 100% (podsumowanie) wpisanie sudo system-upgrade reboot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Sierpień 16 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16 Ładnie. Ja kiedyś miałem na laptopie cztery Fedory z rzędu i zwykle po takiej ilości robię reinstalację, żeby pozbyć się swojego własnego, skumulowanego bałaganu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADAM00 Napisano Sierpień 16 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16 Przy weekendzie to zaczynam kombinować. Za szybkie są te aktualizacje linuxa na moje. Jak za free to nie wiem, czy np. taki projekt jak Bumblebee przełączający miedzy kartami graficznymi zintegrowana np. Intel HD i dedykowana nVidia będą dopracowane i nie będzie problemu. Uzytownicy posiadają mocne laptopy tj. gamingowe to warto taki projekt dopracować dla polskiego Euro Linuxa i gry np. Wiedźmin. Patrze i przeglądam grafikę Euro Linuxa, fajnie wygląda ten linux mój klimat ,czyli tematy zwiazane z kosmosem itp. Mam pewną wizje Linuxa tj. szaty graficznej coś w stylu grafiki -systemu "Jarvis" z filmu Iron Man. Fajnie wyglądałby monitoring podobny do aplikacja jak Msi Aferburner dla windwos. tu o systemie Jarvis - Jak zrobić Jarvis. Iron Man Jarvis AI Desktop Voice Assistant | Python Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADAM00 Napisano Wrzesień 8 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8 Udało sie aktualzacja z Fedory 37 co jedną wersje czyli 38 i 39 bezproblemowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi