Skocz do zawartości

W jaki sposób zaktualizować Fedore 37 do wyzszych wersji- jakie opcje ?

ADAM00

Rekomendowane odpowiedzi

dnf update --releasever=38 , restart i potem to samo dla wersji 39 oraz 40. Aktualizacja to się tam może mawet udać. Potem najwyżej będzie trzeba nieco posprzątać.

Jedna porada - na czas tych operacji odinstaluj sterowniki nvidii, będzie jeden kłopot mniej.

Druga porada - przełącz się na konsolę tekstową za pomocą ctrl+alt+f2 i na niej aktualizuj. Gnome-terminal i ogólnie pulpit zaczyna trochę świrować, kiedy jego połowa jest w imnej wersji.

• Like 1

W dniu 12.08.2024 o 21:02, SeeM napisał:

Mam Fedore 38 i lecimy z 39

Udało sie zaktualizowac do wersji Fedora 38  (bezproblemowo) czyli kroki takie :

A.

sudo dnf upgrade --refresh

B.

sudo dnf system-upgrade download --releasever=38

C.

I na koniec po pobraniu 100% (podsumowanie) wpisanie sudo system-upgrade reboot

Zrzut ekranu z 2024-08-15 17-13-37.png

DSC00544.JPG

Przy weekendzie to zaczynam kombinować.

Za szybkie są te aktualizacje linuxa na moje.   Jak za free to nie wiem, czy np. taki projekt jak   Bumblebee  przełączający  miedzy kartami graficznymi zintegrowana np. Intel HD i  dedykowana nVidia będą dopracowane i  nie będzie problemu. Uzytownicy posiadają mocne laptopy tj.   gamingowe  to warto taki projekt dopracować dla polskiego  Euro Linuxa i gry np. Wiedźmin. 

Patrze i przeglądam grafikę Euro Linuxa, fajnie wygląda ten linux mój klimat ,czyli tematy  zwiazane z kosmosem itp.   Mam  pewną wizje Linuxa tj. szaty graficznej coś w stylu grafiki -systemu "Jarvis"  z filmu Iron Man. Fajnie wyglądałby monitoring   podobny do aplikacja jak Msi Aferburner dla windwos. 

tu o systemie Jarvis - Jak zrobić Jarvis. Iron Man Jarvis AI Desktop Voice Assistant | Python

Eurolinux.jpg.05ab4167c9a0bb61e1d6919dcc18fce5.jpg

Development.jpg

JaRVIS.jpg

• 4 weeks later...