Szept Napisano Sierpień 14 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14 Od czasu do czasu, zwykle bezpośrednio po włączeniu systemu, ale nie jest to regułą, czasami w losowych momentach, chrome nie łączy z internetem, wyświetla kurza twarz, wysypują się też wtyczki. Problem zaobserwowałem na kilkunastu maszynach, bez wtyczek, z wtyczkami, intele od 6 do 12 generacji, z grafikami intela jak i Nvidia. Chrome Wersja 127.0.6533.99 . Próbowałem ustawić flagi dla Wayland Cytuj google-chrome-stable --ozone-platform=wayland Subiektywnie, jak gdyby problem pojawiał się rzadziej, ale myślę, że to nie miało wpływu, bo chyba dotyczyło starszej wersji. CO może być powodem, czy ktoś ma podobny problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Sierpień 15 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15 Mi też czasami rzuci"kurza twarz", ale dla mnie to tylko odtwarzacz Youtube i rzadko go uruchamiam. Nie wgryzałem się w problem, bo wystarczy zrestartować aplikację. Żadnych wtyczek nie mam. Może wystarczy zmienić nazwę katalogu z ustawieniami Chroma i niech wszystko zsynchronizuje jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Sierpień 15 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15 Może spróbuj chromium na nim w przeciwieństwie do chrome nigdy nie miałem takich problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szept Napisano Sierpień 19 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19 Chromium odpada, korzystam z synchronizacji na wielu platformach, Windows, kilka dystrybucji Linuxa, MacOSX, Android, i Chrome jest o tyle wygodny, że nie muszę zmieniając komputery zawracać sobie głowy przenoszeniem danych. W dniu 15.08.2024 o 04:58, SeeM napisał: Mi też czasami rzuci"kurza twarz", ale dla mnie to tylko odtwarzacz Youtube i rzadko go uruchamiam. Nie wgryzałem się w problem, bo wystarczy zrestartować aplikację. Żadnych wtyczek nie mam. Może wystarczy zmienić nazwę katalogu z ustawieniami Chroma i niech wszystko zsynchronizuje jeszcze raz. Hmm raczej nie, kombinowałem z tym, jak instalowałem sobie niektóre funkcje jako osobne pseudo-aplikacje, np. keep, czy czat. Wtedy wystarczyło dodać prawa dostępu do lokalnego katalogu użytkownika, czy to z konsoli, czy za pomocą Flatseal. Nie zmieniło to jednak problemów z wysypywaniem się czasami przy starcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi