zibi743 Napisano Poniedziałek at 19:08 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek at 19:08 Witam. Na PC mam małe zamieszanie:) Zasiedziałem się na Fedorze 39 i postanowiłem zainstalować F41. Podczas tej czynności chcę całkowicie wyeliminować ryzyko zniszczenia danych z Windows. Chodzi o to, że mam 3 fizyczne dyski SSD tej samej firmy, dokładnie Lexar. Na dwóch Lexarach jest Windows a na jednym F39. Zanim w graficznym instalatorze wybierze się dysk trzeba się kilka razy zastanowić:) Mógłbym odłączyć kabelki dysków z windą ale nie chce mi się otwierać obudowy Czy wystarczy przy uruhomionej Fedorze w konsoli zobaczyć numery seryjne dysków za pomocą fdisk - l? Albo najlepiej z F41 Live? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radosław Napisano Wtorek at 00:32 Zgłoszenie Share Napisano Wtorek at 00:32 A w UEFI nie jesteś wstanie kontrolować/wyłączyć portów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Wtorek at 06:14 Zgłoszenie Share Napisano Wtorek at 06:14 Podczas tworzenia partycji/woluminów będzie widać te zawierające dane z Fedory. Możesz je sformatować i podać im te same punkty montowania, co poprzednio. Wówczas nie musisz nawet sprawdzać, na którym są dysku. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radosław Napisano Wtorek at 16:35 Zgłoszenie Share Napisano Wtorek at 16:35 I może jeszcze jedna podpowiedź. Aby dokładnie rozpoznać partycje to nadaj im nazwy? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi743 Napisano 16 godzin temu Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 godzin temu Dzięki za podpowiedzi. Skorzystam z jednej z nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi743 Napisano 16 godzin temu Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 godzin temu W dniu 4.02.2025 o 01:32, Radosław napisał: A w UEFI nie jesteś wstanie kontrolować/wyłączyć portów? Pewnie opcje są ale nie zaglądałem. Nowa płyta główna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi